Verse kruiden

6 Sep

Kruiden zijn vaak echte smaakmakers. Helemaal als het verse kruiden zijn!

Rijpe tomaten met verse basilicum en een scheutje (goeie) olijfolie, zalm met verse dille, verse bieslook door de salade of thee van verse munt of citroenmelisse. Basilicum, munt en citroenmelisse zijn trouwens ook heerlijk om een smaakje aan koud water te geven, zeker op een warme dag. Een of twee gekneusde blaadjesin je (flesje) water is al voldoende.

Heb je zelf geen zin of ruimte voor een rijtje kruiden in je keuken of tuin? Bij de turkse winkel of bij de supermarkt kan je vaak ook een bosje verse peterselie, munt of basilicum kopen. Vaak is ’t veel te veel voor een keer, maar kruiden laten zich goed invriezen in een ijsblokje. Fijnsnijden en met wat water erbij in zo’n plastic ijsblokjesding en je kunt ze later per blokje gebruiken in je eten, water of thee (voor thee wel eerst even laten ontdooien, anders is je thee koud;) ).

Verse kruiden zijn trouwens niet alleen heel veel lekkerder dan gedroogde uit een potje, ze zijn ook stukken gezonder. Volgens dit artikel van http://www.livestrong.com zitten er superveel vitaminen en mineralen in verse kruiden, bevatten ze ontstekingsremmende stoffen en veel antioxidanten (die de schadelijke werking van vrije radicalen tegengaan). En daarvoor hoef je helemaal niet op de exotische kruidentoer: iets oerhollands als peterselie bevat bijvoorbeeld al veel ijzer, meerdere anti-oxidanten, vitamina A (in de vorm van beta-caroteen), vitamine K, calcium, kalium en flavonoiden.

Het is in het begin een beetje proberen, maar door met kruiden te koken heb je veel minder zout, olie, boter etc, nodig om het eten op smaak te brengen. Dus ook dat is pure winst voor je gezondheid!

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s