Ontcijfer je eetdrang

3 Okt

Ik geloof dat je lichaam zelf heel goed weet wat goed voor je is. Om voldoende van alle macro- en micronutrienten binnen te krijgen hoef je geen ingewikkeld dieet te volgen, multivitamines te slikken of precies bij te houden waar je behoefte aan hebt. Je hebt immers maar één echt perfecte meter voor je gezondheid: je lijf.

En je lijf geeft je wel aan waar je behoefte aan hebt.

Denk je misschien: ik heb alleen maar zin in vette, zoute ongezonde dingen, dus voor mij gaat dat niet op? Think again!
Probeer eens te herleiden wat het is in het eten waar je zin in hebt, wat maakt dat je daar zo’n drang naar hebt. En geef je lijf dan wat het echt nodig heeft, niet welke vette snacks je hersenen op die drang naar voedingsstoffen plakken.

Zin in zout? Drink eens een kop bouillon. Zin in zoet? Probeer is een stuk fruit. Zin in chocolade? Neem eens een handje noten. Of, bij hormonale chocoladedrang: een kommetje havermoutpap met een schepje cacao erin.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s