Waardeloos werkboek

29 Jan

Bij het eerder besproken boek Beck’s dieetoplossing is ook een werkboek te krijgen. Is dit werkboek een goede toevoeging op Judith Becks eerder met vijf sterren beoordeelde Beck’s dieetoplossing?

Pluspunten:
Het Werkboek slank denken loopt parallel met de 42 dagen uit Beck’s dieetoplossing. Je kunt het elke dag invullen en als logboek gebruiken, zeker als je niet in het oorspronkelijke boek wil schrijven. Af en toe staan er ook extra tips en informatie in, die in het oorspronkelijke boek ontbreken.

Minpunten:
Het lijkt alsof het boek vooral verschenen is om lezers van Beck’s dieetoplossing meer geld uit de zak te kloppen. Het overgrote deel van de inhoud van het werkboek is in net wat andere bewoordingen ook opgenomen in het oorspronkelijke boek. Daarbij ontbreekt ruimte alle opdrachten uit het eerste boek in het werkboek te noteren, dus een extra boekje of schrift voor eigen notities blijft nodig.

Voor wie
Dit boek is een uitkomst voor mensen die liever niet in het oorspronkelijke boek willen schrijven. Voor alle andere mensen is dit boek geldverspilling.

Eindoordeel:

*

Judith S. Beck, Werkboek slank denken. Afvallen in 6 weken met Beck’s dieetoplossing, 2009 (Uitgeverij Nieuwezijds, Amsterdam). Vertaald uit het Engels door Marijker van der Horst. €18,95. Hier te bestellen. Maar leuker is het voor dat geld een mooi notitieboekje voor alle opdrachten te bestellen, deze of deze bijvoorbeeld.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s