Hebberig: Fjällräven Kajka

31 Jan

Half hip en jong Kopenhagen loopt rond met een Fjällräven rugzakje. Het liefst versleten, want daar schijnen ze hipper van te worden. Blijkbaar is zo’n merkvoorkeur besmettelijk, want eenmaal terug uit Denemarken heb ik een zwak voor het merk gehouden…

1 Fjällräven kanken

Nu komt er binnenkort een backpack van Fjällräven op de markt, de Fjällräven Kajka. Een serie stevige en praktische wandelrugzakken met een aangepast model speciaal voor vrouwen.

Duurzaam en ergonomisch

Fjällräven Kajka is niet alleen een rugzak, maar een heel systeem van verlichtingspunten en functies die op het lichaam zijn aangepast. Omdat mensen er verschillend uitzien, is er een model voor mannen en een model voor vrouwen (Kajka W). Het verschil zit hem in de schouderbanden en de vormgeving van de heupgordel.

Licht houten frame

De nieuwe, innovatieve Kajka Rugzak heeft een houten frame, gemaakt van Fins berken. De lichtere en zelfs sterkere constructie heeft ook een groen voordeel: de vervanging van aluminium zorgt namelijk voor een vermindering van meer dan 90% co2-uitstoot.

Kajka functies

Fjällräven Kajka heeft, volgens het persbericht waarin de nieuwe tas aangekondigd wordt, een aantal briljant handige functies:

·     Perfect Fit verstelsysteem: perfect af te stellen op ruglengte en schouderbreedte

·     Wet & Dry-ruimte voor scheiden van natte, vieze kleren van de rest van de bagage

·     Volledig te openen voorzijde om ook de onderste bagage te bereken

·     Netzakken met horizontale en verticale opening voor waterfles

·     Compressiestokken: deze zorgen ervoor dat de rugzak altijd aanvoelt of hij optimaal is ingepakt ook als hij half leeg is

·     Ergonomisch ontlastende heupriem met zakken voor sleutels en telefoon

·     Veelzijdige cilinderdeksel kan gebruikt worden als borst- of heuptas

·     Veel handige zakken en houvastriemen voor wandellaarzen, ijshamer, extra jas

·     Regenbescherming in goed zichtbare veiligheidskleur UN Blue

1 Fjällräven Kajka

Ik ben echt fan van backpacken en kamperen en zo’n tas lijkt me daar echt helemaal geweldig bij! Nu sjouw ik me te pletter met een vijftien jaar oude backpack die als meest luxe feature een ingebouwde regenhoes heeft… Nu zijn ze alleen wel een beetje aan de prijs. Iets te aan de prijs, voor mijn huidige budget. Maar we blijven dromen 🙂

Bestelinformatie

Kajka is verkrijgbaar in meerdere maten (55, 65, 75, 85, of 100 liter inhoud) en kleuren (blauw, donkergroen, zwart). In een mannen- en vrouwenuitvoering. Winkeladviesprijs vanaf € 305,- . Meer informatie en verkooppunten op www.fjallraven.nl.

Meer hebberigheidjes

Als ik hier ooit het geld voor heb, koop ik trouwens ook gelijk een jas die zo’n tien mensenlevens meegaat. Deze bijvoorbeeld lijkt me zo lekker behaaglijk…

1 Fjällräven jas

4 Reacties to “Hebberig: Fjällräven Kajka”

 1. Matthijs 10 juli 2013 bij 00:53 #

  Heb deze rugzak besteld en gaat binnenkort aankomen bij mijn buitensport speciaalzaak… Kan niet wachten om ‘m te testen. Het is verre van mijn eerste Fjallraven product en ook zeker niet het laatste, ik heb een aantal broeken, jassen (1 echte pool jas) en ander gerief van dit top merk.
  Niet goedkoop maar super duurzaam, bij goede verzorging gaat zo’n rugzak makkelijk 15 jaar mee. Als je dan de prijs deelt door het aantal jaren dat je er plezier van hebt valt dat dus erg mee.
  In mijn geval nog geen € 25,= per jaar en waarschijnlijk minder door meer jaren gebruik .
  Zal zo snel mogelijk een review schrijven over deze rugzak.

  Groeten Matthijs

  • Willemijn 10 juli 2013 bij 04:27 #

   Leuk, ik ben benieuwd!

   • Matthijs Kuyer 15 augustus 2013 bij 19:15 #

    Goed, dat heeft dus even tijd gekost… Niet het aankomen van mijn Kajka 75 maar wel heb ik de tijd genomen om ‘m uit te testen en waren er een aantal evenementen waar ik aan heb deelgenomen waaronder de Dodentocht van Bornem (100 kilometer wandelen binnen de 24 uur) die voorbereidingstijd kosten en voor gingen op andere zaken (zoals deze review schrijven). Wat een zalige rugzak, ruim, doordacht, degelijk, functioneel en mooi. Qua pasvorm en aanpasbaarheid echt super. Niet alleen de gebruikelijke verstel mogelijkheden maar ook de afstand tussen de schouderbanden is aan te passen. Hierdoor kan je het draagdeel volledig personaliseren, wat bij langere trekkings zorgt voor een betere verdeling van de draaglast. Aan de achterkant (niet het stuk dat je rug raakt) kan je de hele rugzak open ritsen waardoor je perfect aan je lading kan, als je dringend iets nodig hebt zit t altijd helemaal vanonder, nu is dat dus geen probleem meer, open ritsen en je kan aan je spullen zoals in een koffer… Onderin de rugzak, het deel voor de slaapzak, kan je niet alleen de gebruikelijke flap dicht-risten maar kan je ook kiezen voor een mesh-flap om dat deel te sluiten en toch geventileerd te houden. Ideaal als je een dons slaapzak hebt of als je vochtige spullen mee moet nemen. Blij om te zien dat ze bij Fjallraven hebben nagedacht over deze rugzak.
    Een ander handig ding aan de Kajka is het feit dat je het bovenstuk eraf kan halen en aan je schouderriemen kan klikken als borstzak. Heel praktisch om tijdens het stappen je camera en voedselpakket in te steken. Verder is het heel fijn om je drinkbus horizontaal in je zijvakje te kunnen steken, scheelt een hoop moeite bij het pakken en terugsteken, hoewel ik zelf nooit met drinkbussen werk maar altijd een Camelbak gebruik.
    Ik ga volgend jaar onder andere aan de Fjallraven Classic meedoen, een perfecte manier om deze rugzak nog meer in de praktijk te testen, maar voor de classic hoop ik echter ook de West Highland Way (154 kilometer in 5 dagen) in Schotland af te leggen.
    Voor het zover is zal ik zeker nog een aantal “dagstappers” afleggen, wandelingen van minimaal 25 kilometer waarbij ik als training mijn Kajka met inhoud ga meepakken. Een extra review met eventuele verbeteringen aan mijn rugzak zal zeker nog volgen.

    Met vriendelijke groet,
    Matthijs.

   • Willemijn 16 augustus 2013 bij 10:55 #

    Dag Matthijs,

    Wauw! Bedankt voor deze superuitgebreide review!

    Er komen regelmatig mensen via Google bij deze blogpost uit en ik weet zeker dat ze hier heel veel aan hebben.

    En wat fijn om te horen dat het inderdaad zo’n otnzettend goede rugzak is. Ik ben zelf ook echt fan van de Fjallraven producten, er is gewoon zo goed over nagedacht.

    Succes met de volgende tochten en ik hoop dat je nog lang van je Kajka kan genieten!

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s