Kickboksen

3 Feb

1 vechtsport vrouwen littlemissnike tumblr

Mijn zusje en ik zijn al een tijdje van plan samen op kickboksen te gaan. Bij ons in de buurt heb je verschillende boksclubs die één avond in de week trainingen voor meisjes aanbieden, maar echt doorgepakt hebben we nog niet..
Vechtsporten schijnen heel goed voor je conditie te zijn en ook mentaal word je er denk ik wel sterker van. Voor mij zou het ook echt fijn zijn een uitlaatklep te hebben voor allerlei negatieve emoties en misschien dat kickboksen ook daarvoor goed zou kunnen zijn.

Aan de andere kant zie ik mezelf niet echt als een aggressief typje en zie ik mezelf ook nog niet gelijk in een boksschool rondlopen…

Hoe kijken jullie tegen de combi vrouw & kickboksen aan?

1 vechtsport ofsoundbodyandmind

1 vechtsport ksmorgann

3 Reacties to “Kickboksen”

 1. c.e.g 5 februari 2013 bij 12:04 #

  Ik wil echt al zo lang gaan kickboksen! Het staat nog steeds op mijn lijstje voor als ik een stabiel leefritme heb (vaste werkdagen e.d.) zodat ik echt dagen kan inplannen. Ik hoop er echt zo snel mogelijk mee te beginnen 🙂

  • Willemijn 6 februari 2013 bij 13:13 #

   Da’s ook precies waar ik tegenaan loop! Ik heb eigenlijk nooit steady een vaste avond in de week vrij… En al helemaal de woensdag niet, de dag dat de meeste boksscholen bij mij in de buurt trainingen aan vrouwen aanbieden. Hopelijk lukt ’t jou (wel) binnenkort, hoor graag hoe het is!

 2. Anne 29 maart 2013 bij 12:27 #

  Het is gewoon superleuk om als vrouw zo’n sport te doen!! Ik zou zowiezo een proefles meedoen om te ervaren hoe het is. Kickboksen vind ik persoonlijk zelf niet zo uitdagend. Zelf doe ik als meisje judo en jiu jitsu en dat gaat prima. Vrouwelijke partner en ook vaak trainen met jongens die even lang zijn als mij. Het werkt gewoon prima om op een legale manier je agressie te uiten en je zelfverzekerder te voelen. En je merkt het ook aan je conditie:) enige nadeel is dat je niet bang voor pijn moet zijn.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s