CrossFit #3

20 Feb

Vorige week schreef ik al over CrossFit. Hoewel op internet bijna alleen jubelverhalen over de successen van de CrossFit-methode te vinden zijn, zijn er ook risico’s. Ik denk dat het goed is ook daar aandacht aan te besteden, al is het maar omdat je, als je je bewust bent van de risico’s, beter in staat bent te voorkomen dat je zelf in de problemen komt.

 • Juist omdat CrossFit in Nederland nog maar in z’n kinderschoenen staat, zijn er weinig zeer ervaren trainers. Let er desondanks op dat je je niet laat trainen door iemand die zelf niet van de hoed en de rand weet.
 • In het zelfde kader: ik raad je af in je eentje op basis van de dagelijkse workouts die op de Amerikaanse CrossFit website gepost worden aan de slag te gaan, tenzij je zelf al ervaren bent in turnen en krachttraining. Zoek liever een maatje met wie je afspreekt op elkaar te letten.
 • Door het zeer competetieve karakter van CrossFit loop je het risico over je eigen grenzen te gaan. Beter doe je dat niet 😉
 • Enkele van de oefeningen in het CrossFitprogramma, zoals de Olympic Lifts, kunnen veel schade veroorzaken als je deze incorrect uitvoert. Zorg dus altijd dat je goed op de hoogte bent van de juiste handeling, laat je goed informeren en zorg dat er ook in het heetst van de strijd iemand is die je terug kan fluiten als je onjuist beweegt.
 • Luister naar je lichaam. Stop bij pijn in de gewrichten (pijn in de spieren is geen probleem). Stop bij plotselinge hoofdpijn. Stop met trainen bij ernstige dorst.

Dit geldt natuurlijk voor elke vorm van training, niet alleen voor CrossFitters!

2 Reacties to “CrossFit #3”

 1. Rosalie 20 februari 2013 bij 17:03 #

  Ik heb op dit moment spierpijn. bah.

  • Willemijn 24 februari 2013 bij 08:19 #

   Ik ook ontzettend… Eergisteren een heel heftig squat/lunge/etc circuitje gedraaid en ik heb er nu nog last van. Echt niet okee.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s