Nieuw blad: Gezond eten

26 Feb

In Nederland ontbreekt het tot op heden wat mij betreft aan een fatsoenlijk vrouwen-fitnessblad. Natuurlijk vult mijn blog dat gaatje een beetje;), maar bladen zoals het Engelstalige Shape Magazine en Women’s Health (wel hoge verwachtingen, want vanaf 18 april ook in Nederland!) en het Deense Fit Living zijn hier bijna niet te krijgen… F&L Publishing Group BV doet een poging dit gat te vullen met een nieuw blad.

Vanaf vandaag, 26 februari, ligt Gezond eten in de winkel. Het is een gerestylede vorm van het vroegere Light koken, een blad waar ik zelf niet zoveel aan vond. De uitgeverij zegt het concept van het blad verbreed te hebben en meer in te spelen op gezondheid, in plaats van de vroegere focus op afvallen.

1 blog gezond etenGezond en bewust leven

Gezond eten wil hét magazine worden voor mensen die bewuster willen leven, zonder aan plezier in te leveren. Elke maand staan in Gezond eten interessante artikelen waarin feiten en fabels over een verantwoord voedingspatroon. “Gezond eten kan ontzettend moeilijk zijn. De ene dag lijkt het ene gezond, de dag erop het andere. In Gezond eten lees je hoe je makkelijk goed kunt eten, zonder erin te hoeven doorslaan. Want uiteindelijk is gelukkig zijn nog het allergezondst”, aldus Myrthe van Deemen, hoofdredacteur Gezond eten.

Het eerste nummer: Alles over Japan

Vanaf vandaag ligt dus het eerste nummer in de winkel: de Japan-editie. Eetstokjesetiquette, het dieet van sumoworstelaars en de ‘vijfde’ smaak umami. En hoe kan het dat de mensen op het Japanse eiland Okinawa aanzienlijker langer en gezonder leven? Daarnaast komt het Metabool Syndroom aan bod en ook handige tips en trucs over het combineren van een gezonde levensstijl met een ploegendienst, studentenleven of een kantoorbaan.

Jullie ervaringen?

De bovengenoemde artikelen klinken interessant, maar is het ook wat?
Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! Ik heb het blad zelf nog niet in handen gehad, maar ik ga er zeker eens doorheen bladeren als ik ’n dood kwartiertje heb op het station. Is het een aanrader? Of weten jullie leukere fitness- en gezondheidsbladen?

5 Reacties to “Nieuw blad: Gezond eten”

 1. Rosalie 27 februari 2013 bij 20:11 #

  Leuk! Echt iets voor mij, hoe duur is die?

  • Willemijn 28 februari 2013 bij 06:49 #

   Gister zag ik ‘m staan in de supermarkt, 4,95 issie, maar best wel dun.. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 2. happyandglowy 27 februari 2013 bij 20:43 #

  De vormgeving ziet er niet spectaculair uit, maar ga zeker een kijkje nemen. Ik vind het zo jammer dat we weinig Nederlandse fitness/health bladen hebben zoals in Amerika. Zo’n volledig blad mis ik nog..

  • Willemijn 28 februari 2013 bij 06:48 #

   Ik ook!
   Heb er gister eens even in gebladerd, maar vond ’t niet heel veel voorstellen..
   Heb wel de indruk dat ’t blad Santé een beetje de fitness en gezondheidskant op wil, maar ook dat is nog niet helemaal wat ik zoek 😦

 3. Marjanne 18 september 2013 bij 15:13 #

  Hallo,

  Wie heeft er voor mij het gezond eten magazine van Juli 2013 nog liggen?
  Er stonden dingen waar belangstelling in had.
  Ik heb belangstelling bij dit nummer, uiteraard tegen vergoeding.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s