Recensie 100% gifvrij

25 Mrt

Julia Kangs visie op afvallen was de rage van 2012. Schrap al het gif uit je dieet en je valt af zonder te lijnen! Het klinkt natuurlijk geweldig, maar werkt het ook?

1 100p gifvrij3

Pluspunten:
Kang schrijft met bergen humor en weet zelf duidelijk wat lekker eten is. Haar boekje leest prima dus prima weg.
Julia Kang voert in extremo door wat veel van ons al (denken te) weten: gif in voeding en cosmetica is niet goed voor je.
Ze draagt voor veel producten gifloze alternatieven aan, zoals kokosolie in plaats van bodylotion en ketchup van de natuurwinkel in plaats van Heinz.

Minpunten:
De connectie tussen gif en overgewicht voelt wat onlogisch. Over het algemeen vallen mensen juist af bij een ernstige vergiftiging. Julia Kang zou haar punt harder kunnen maken door te noemen dat veel van deze gifstoffen in vetcellen opgeslagen worden. Dat zou kunnen verklaren hoe een geringe inname van gifstoffen het lichaam prikkelt meer vet aan te maken om de gifstoffen op te kunnen slaan, of anderszins afvallen niet goed voelt door de vele gifstoffen die dan weer in de bloedsomloop belanden.
Haar pleidooi om deo en shampoo af te schaffen gaat mij toch echt te ver. Op die twee producten na heb ik ruim twee maanden volgens haar gifvrije dieet geleefd, maar eerlijk gezegd ben ik er nog geen kilo van afgevallen. Daar moet ik wel bijzeggen dat dat ook niet mijn intentie was, al was ’t wel mooi meegenomen.

1 100p gifvrij2

Voor wie:
Voor iedereen die het niet erg vindt afscheid te nemen van 90% van haar verzorgingsproducten en voor vrouwen zoals ik, die al langer veel gifstoffen vermeden hebben, meer informatie nodig hebben om voor de volle 100% gifvrij te gaan leven.

Citaat:
“Ik zeg niet dat je geen groot huis, dure aute en luxe spullen mag hebben. als je het geld hebt om je dat alles te kunnen veroorloven en je daarnaast ook nog biologisch kuhnt eten, ga gerust je gang. Maar als je becijfert dat je na de betaling van je hoge hypotheek, je dure auto, verre vakantie geen geld overhoudt om biologisch en gezond te kunnen gaan eten, met als gevolg dat je je ongelukkig voelt door je overgewicht en de bijbehorende kwalen en het eeuwige lijnen, ga dan nog een keer over je prioriteiten nadenken.”

Eindoordeel: ***

Julia Kang, 100% gifvrij. Slank & gezond door een natuurlijke levensstijl, 2011 (Nieuw Amsterdam, Amsterdam). €16,95, hier te koop.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s