Fruit heeft niks extra’s nodig

28 Mrt

Wij weten natuurlijk al tijden dat fruit lekker en zoet genoeg is zonder allerlei extra suikers, zoetstoffen, conserveermiddelen en andere additieven. Het heeft even geduurd, maar ook Hero, ’s lands bekendse jamproducent, is nu tot die conclusie gekomen. Ze brengt vandaag een lijn nieuwe fruitproducten op de markt, met geen of minder toegevoegde stoffen. In ben benieuwd!

De duidelijk merkbare frustratie van consumenten over verborgen gebreken in voedingsproducten is de aanleiding om een eerlijke weg in te slaan. Het eerste bewijs wordt geleverd door nieuw ontwikkelde producten van puur fruit. Zonder onnodige smaak-, kleur- en geurstoffen.

Aldus Hero in hun persbericht over de nieuwe producten.

hero kokoswater

Hero kiest voor nieuwe eerlijke productie

Hero heeft de eerste stap gezet in de eerlijke weg waarbij zij toezicht houdt op het productieproces, pionier blijft in fruit én open communiceert over haar producten. Dit heeft geleid tot een aantal nieuwe producten die bijdragen aan een bewuste en gezonde levensstijl. Hero kijkt daarbij kritisch naar het ontwikkelingsproces en bij elke stap vraagt zij zich af: wat voegt het toe? En wat maakt het product beter, eerlijker en nog steeds lekker?

Nieuwe producten

Deze maand introduceren ze ‘Hero Fruitsap; vers uit de vriezer’ en het verantwoorde fruitijsje ‘Hero Bevroren Fruit op een stokje’ met minimaal 89% fruit. Door puur fruit(sap) direct in te vriezen, blijven de natuurlijke smaken en de voedingswaarden intact. Een ander nieuw ontwikkeld product is ‘Hero Kokoswater’. Kokoswater bevat kalium wat zorgt voor een natuurlijke dorstlessende werking. In ‘Hero Kokoswater’ zit een frisfruitige sap van witte druif en limoen of ananas.

Meer lekkers op komst

Al deze nieuwe producten van Hero zijn gemaakt van puur fruit zonder onnodige toevoegingen. En Hero zegt meer eerlijke producten te ontwikkelen die toegankelijk zijn voor iedere consument die bewuster is of wil gaan leven.

Voedingswaarde & ingredienten

Van het kokoswater is de receptuur en de voedingswaarde-informatie helaas nog niet op de website gepubliceerd, maar van twee andere nieuwe additiefvrije producten wel:

hero voedingswaarde

Zoals je ziet dus geen conserveringsmidelen, kleurstoffen of smaakversterkers in deze producten. Helaas nog wel (bewerkt) fruitconcentraat, om de ijsjes sterker te zoeten. Dat was in mijn ogen overbodig geweest, maar desondanks is dit een hele verbetering ten opzichte van gangbare alternatieven die in de supermarkt te vinden zijn.

Heeft iemand deze producten al in de winkel zien liggen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Dit is geen gesponsorde bijlage, maar de afbeeldingen en informatie zijn afkomstig van Hero. Kijk voor meer informatie zelf op: www.hero.nl.

2 Reacties to “Fruit heeft niks extra’s nodig”

  1. eruxee 11 juni 2013 bij 02:02 #

    y the sugar? not nessacerry thats onhealthy people!

Trackbacks/Pingbacks

  1. We did it! | Fit voor het leven - 23 mei 2013

    […] een loopbrug kwam je op het podium waar een uur later Eva Simons op zou gaan treden. Er werd gratis Hero Kokoswater uitgedeeld, waar ik een tijdje geleden al over geschreven heb. Ik was volledig bek-af van mijn […]

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s