Noom

18 Apr

Ik heb een nieuwe app ontdekt!

Noom weightloss app

Sinds een maand gebruik ik de Noom Weightloss coach om mijn voeding en trainingen in bij te houden. Eerder heb ik jaren lang voedings- en trainingsdagboeken bijgehouden, op papier maar ook tijden in de notitiefunctie van mijn telefoon, maar sinds ik november vorig jaar een nieuwe telefoon gekocht had, deed ik dat niet meer.

De Noom weightloss app is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor mensen die af willen vallen. Dat is momenteel niet mijn primaire doel, maar de functies die Noom heeft om mensen bij het afvallen te ondersteunen, zijn ook voor mij heel handig:

  • een eetdagboek
  • een trainingsdagboek (met GPS-functie voor buitensporters en compatibel met Polarhardslagzenders)
  • een trainingsschema met reminder
  • een button met kcal verbrand afgelopen week
  • een grafiek voor gewicht
  • een grafiek voor tailleomtrek

Ook heeft Noom elke dag ‘tasks’. Kleine opdrachtjes of tekstjes met achtergrondinformatie die je af kan vinken in de app. De kwaliteit daarvan is wisselend, maar soms zitten er echt heel motiverende dingen tussen!

De grafiek voor tailleomtrek en een uitgebreider trainingsschema met meer dan één training per dag zijn niet beschikbaar in de gratis app. Ik heb eerst een paar dagen de gratis app gehad, maar wilde toen toch heel graag ‘het volledige programma’ kunnen gebruiken. Daarom heb ik nu voor 24,99 dollar een jaar de Noom app.

1 major running

De app doet er alles aan om je gemotiveerd te houden. Zo drukt hij je sport uit in hoeveel fruit aan kcal je verbrand hebt!

Het eetdagboek is niet extreem gedetailleerd. Je kunt rode, gele en groene producten invoeren en de indeling is in principe op kcal/100 gram. Alle producten onder de 100 kcal/100 gram zijn groen (dus vrijwel alle groente, fruit en magere zuivel), plus volkoren producten en peulvruchten. Alle producten mte meer dan 300 kcal/100 gram zijn rood en de producten daartussenin zijn geel. Per kleur kan je kiezen uit een tiny, een small, een medium of een large portie, waarbij de kcal oplopen van 25 kcal (tiny groen) toen 600 kcal (large rood).

Het idee is dat je minimaal 50% van je energie uit groene producten haalt. Omdat groene producten weinig kcal per 100 g bevatten en vaak wel veel vezels, zit je daardoor vanzelf voller. Best een goed idee dus!

Eerst vond ik dat echt een nadeel, omdat ik eerder altijd alles erg precies opmat en opschreef. Maar al na een paar dagen was ik aan het systeem gewend. En de analyse die Noom aan het eind van elke dag uitvoert over je eetgewoonten voor de afgelopen dag is heel motiverend. Je kunt tot 5 sterren halen voor een dag met genoeg groene en heel weinig rode producten, als je je daarbij ook nog binnen de kcalgrens hebt gehouden.

Wat is op jouw favoriete fitness app?

2 Reacties to “Noom”

  1. Rosalie 19 april 2013 bij 08:14 #

    Mijn favoriete fitness app is: Nike Training Club, in het begin vond ik deze trainingen altijd wel zwaar. Maar nu ik ze vaker doe wordt het steeds makkelijker ( of wordt ik steeds beter 😉 )

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s