Watch out for skinny me tea

21 Apr
De laatste maanden zie ik op internet de meest fantastische jubelverhalen de ronde gaan over allerlei soorten afslankthee. Bijvoorbeeld skinny me tea en slimbliss worden behoorlijk gehypet op tumblr en instagram. Dat gebeurt zowel door heel aantrekkelijke winacties, als door de vele succesverhalen die online te vinden zijn.

image

Gratis horloges en kortingsacties

De theehype wordt heel slim en sneaky vermarkt. Online worden veel winacties voor dure producten zoals merkhorloges en kleding uitgeschreven, precies het soort dingen dat jonge vrouwen graag willen hebben. Het enige dat je moet doen is het reposten van de hebberigmakende reclame. Daarmee lukt het duizenden vrouwen en meisjes op hun eigen pagina reclame voor de afvalthee te laten maken.

image

Succesverhalen

Online zijn duizenden en duizenden succesverhalen over de verschillende soorten afslankthee te vinden. Meisjes schrijven dat ze in korte tijd veel gewicht verliezen en posten before and after foto’s waarop ze volledig verlost zijn van hun eerder opgeblazen buikje. Dit soort persoonlijke verhalen en voorbeelden zijn dé manier om in deze tijd mensen te overtuigen van de betrouwbaarheid van een product.

image

Werkt het?

Ja, de nieuwe soorten afvalthee werken als een malle. Waarom ik dit artikel dan toch watch out for skinny me tea genoemd heb? Omdat het gebruik van deze soort thee eigenlijk een verkapte vorm van het gebruik van zwaar laxerende middelen is. En dat is HEEL ERG ONGEZOND.

image

Waarom dat je uit zou moeten maken

Ik kan me voorstellen dat je even geen boodschap hebt aan gezond of ongezond, als je snel een paar kilo kwijt wil voor de zomer. Maar als je lichaam je lief is, verdiep je je eerst in de langetermijneffecten van laxerende middelen…

image

Laxerende middelen zeer schadelijk

Laxerende middelen stimuleren je darmen om hun werk sneller en slordiger te doen. Je verliest dus in korte tijd veel van je darminhoud en voedingsstoffen uit je eten (koolhydraten en vetten, maar ook vitamines en mineralen) worden bijna niet meer opgenomen. Daardoor kunnen binnen een tot enkele weken vitaminetekorten en ondervoedingsverschijnselen optreden. Dit komt nog bovenop onprettige effecten als winderigheid en diarree. Ook als je stopt met het gebruik van de thee blijf je problemen houden. De laxerende middelen hebben je darmfunctie kapot gemaakt, met verstopping als gevolg.

image

Teatox geen detox

Kortom, een teatox helpt je niet van opgeslagen gif- en afvalstoffen af, maar vergiftigt je spijsverteringsstelsel juist. Begin er dus niet aan!

Vond je dit artikel interessant? Klik dan hier om mijn blog via Bloglovin’ te volgen, of lees dit artikel over senna, de laxerende stof in deze kruidentheemixen.

28 Reacties to “Watch out for skinny me tea”

 1. Rosalie 22 april 2013 bij 18:19 #

  Dankje!

 2. Abigail 24 april 2013 bij 12:18 #

  Ik heb echt heel veel succesverhalen gelezen en weet nu door jou stukje niet wat ik moet geloven. Zelf heb ik PDS en mede daardoor wilde ik juist aan skinnymetea beginnen. Sommige hadden aangegeven dat hun lichaam juist heel goed reageerde op de thee en er minder last van hadden. Dit is eigenlijk the main reason dat ik eraan wil beginnen. Zelf ben ik echt slank, sport veel (5x p week) en eet gezond, maar ik zou toch een plattere buik willen. Hij is altijd zo opgezet door mijn PDS! Ik ga er toch nog even over nadenken.Zeker omdat ik niet wil dat er straks niets meer van me overblijft (als je echt allemaal kilo’s verliest)

  • Willemijn 24 april 2013 bij 16:55 #

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Ik kan me voorstellen dat laxerende middelen (zoals de bovengenoemde afvalthee) in eerste instantie verlichtend werken voor mensen met PDS. Desondanks zou ik je niet aanraden zonder doktersrecept hier zelf mee te gaan experimenteren. Misschien dat in jouw geval de voordelen opwegen tegen de nadelen, maar in dat geval is het misschien verstandig dit met je huisarts te overleggen.
   Mocht hij je groen licht omtrent het gebruik van laxerende thee geven, zou je dan nog een keertje willen reageren? Daar ben ik dan namelijk wel benieuwd naar.
   Succes!

   • Abigail 28 april 2013 bij 15:14 #

    Hi Willemijn,

    Ik heb je raad opgevolgd en heb advies ingewonnen bij een dietiste die ook wat weet van maag en darmproblemen. Ik verwacht binnenkort reactie van haar te krijgen. Een detox hoort naar mijn mening namelijk alleen maar goed voor je te zijn en ervoor te zorgen dat je je gezonder dan ever voelt. Als dit niet is wat dit product doet, dan hoeft het voor mij niet! Ik hou je op de hoogte.

   • Willemijn 29 april 2013 bij 10:58 #

    Wat leuk dat je me op de hoogte houdt! Goed van je zeg, dat je er werk van gemaakt hebt en contact met een dietiste gezocht hebt. Zo weet je tenminste zeker dat je een gezonde keuze maakt. 🙂

 3. Abigail 12 mei 2013 bij 09:24 #

  Hi Willemijn,,

  Hierbij de reactie van de dietiste. Ik had het antwoord wel verwacht. Ik denk daarom dat ik niet voor skinnymetea ga, maar voor de tinyteatox. Een laxerende thee die je in de avond neemt, heeft het niet en het is een organic variant. De producten die erin zitten spreken mij aan. Als ik een setje heb aangeschaft, laat ik het je weten.

  ——————————————————————————————————–

  Ik moet u heel eerlijk zeggen dat ik het product niet ken, maar dat de ervaring leert dat dit soort producten vooral veel beloven en weinig waarmaken. Als deze thee echt zo goed zou werken dat zouden artsen het wel adviseren en zouden dietisten het ook wel kennen.

  Ik zou hier persoonlijk mijn geld niet aan besteden, dit soort wondermiddeltjes zijn meestal te mooi om waar te zijn. Meestal bevatten ze nog bestanddelen die helemaal niet goed voor darmen zijn en dat is bij u al heemaal niet wenselijk.

  • Willemijn 16 mei 2013 bij 09:24 #

   Dankjewel dat je me op de hoogte houdt!
   Ik ben benieuwd hoe die soort thee je gaat bevallen, hopelijk heb je inderdaad minder last van je klachten!

 4. Sanne 2 januari 2014 bij 18:07 #

  Ik was aan het twijfelen of ik het wilde bestellen, gelukkig kwam ik dit artikel tegen. Dankjewel!

  • Willemijn 2 januari 2014 bij 18:11 #

   Fijn te horen! Gewoon detoxen, dus even geen suiker, alcohol, frituur en zoutrijk eten doet ook wonderen voor je buik 🙂

 5. mark 11 januari 2014 bij 11:14 #

  Hallo Willemijn,

  Goed dat je hier een artikel over schrijft. Om welke laxerende ingrediënten gaat het in die thee?

  • abigail 11 januari 2014 bij 19:15 #

   Hee Willemijn,
   Zou je nog laten weten hoe en wat. Heb geen skinnymetea aangeschaft maar tinytea. Is ook een thee om te detoxen maar wel zonder laxerende middelen. Heb het samen me vriendinnetjes aangeschaft. Waar zij meer energie kregen, merkte ik niks. Het enige verschil dat ik merkte was dat mijn buik veel rustiger was en platter. Superfijn! Het is dus geen wonderthee maar wel heerlijk om ff te detoxen, vooral nu na alle feestdagen. Het proberen waard.

   • esmee 26 januari 2014 bij 22:32 #

    hey abigail,
    ik zou graag willen weten waar je het hebt bestelt.

   • Abigail 2 februari 2014 bij 23:10 #

    Hi Esmee,

    google even tinytea of yourtea. Daar vind je alle informatie!

   • Anne 2 februari 2014 bij 15:08 #

    Hee Willemijn,
    Ik hoop nog een berichtje terug te krijgen.
    Ik ben al een poosje aan het twijfelen of ik Tiny Tea nou wel of niet moet bestellen. Je zegt dat het geen wonderthee is, maar wel geschikt is om te detoxen en het een goed effect heeft op je buik.
    Ik heb meer van deze verhalen gelezen, toch heb ik nog een vraag waar ik graag antwoord op zou willen. Heeft het ook effect op de menstruatie? En de lengte van je cyclus? Ik denk niet dat het er effect op heeft, maar ik wil toch graag even bevestiging, aangezien hier niks over op internet is te vinden.
    En als ik het goed begrijp laxeert deze thee niet?

   • Willemijn 12 maart 2014 bij 15:53 #

    Dag Anne,

    Tiny Tea bevat geen senna-bladeren. Senna heeft een laxerende werking (en maakt dus op termijn je eigen darmen lui). Dat doet Tiny Tea niet. Tiny Tea is een ‘gewone’ kruidenthee wat dat betreft. Wat mij betreft is deze thee dus stukken gezonder dan de laxerende skinny me tea en andere hippe kruidentheesoorten met sennablad. Op basis van de ingredientenlijst heb ik de indruk dat deze thee geen effect op je menstruatiecyclus zou moeten hebben.

   • Nienke 19 februari 2014 bij 10:34 #

    Hi Abigail,

    Ik heb wat bovenstaande berichtjes van gelezen en goed dat je eerst advies hebt ingewonnen voor je de skinny me tea hebt besteld. Ik heb ook wat last van een opgeblazen buik en nog een tip die je eventueel kan helpen: elke dag een glas water drinken met hierin citroen sap. Gewoon citroen kopen, uitpersen en dit in een glas doen en aanvullen met water.

    Tip: drink het met een rietje, dan tast het je tanden niet aan. Het is in het begin erg zuur, maar het is heerlijk voor je buik en je krijgt ook nog eens veel vitamines binnen. Wie weet helpt het jouw ook om te detoxen.

    Groetjes, Nienke

   • Willemijn 12 maart 2014 bij 16:01 #

    Dag Nienke,

    Wat een goeie tip! Ik begin zelf ook graag mijn dag met lauw water met citroensap. Voelt altijd erg gezond, haha 🙂

   • Willemijn 12 maart 2014 bij 15:54 #

    Fijn te horen dat de Tiny Tea zo goed bevalt! Een rustigere buik is sowieso superfijn!

   • Amar van Duijneveldt 10 september 2016 bij 07:47 #

    Hoi, veel te laat, maar ik wil toch nog even reageren op je bericht over tiny tea, vooral voor mensen zoals ik die dit artikel nu pas lezen. Na jullie reacties gezien te hebben wilde ik Tiny tea eigenlijk ook wel uitproberen. Ik ging naar de site en daar stond deze ingrediëntenlijst:
    Jue Ming Zi, He Ye, Shan Zha, Lai Fu Zi, Chen Pi, Mai Ya

    Ik heb die ingrediënten toch maar even opgezocht en wat blijkt..
    Jue Ming zi, of eigenlijk cassis zaad, werkt als een sterk laxeermiddel.
    He Te, lotus bladeren, hebben ook een laxerend effect en worden daarom vaak gebruikt in diëten
    Shan za is meidoorn, er wordt gezegd dat ze de cholesterol verlagen maar het is ook “diuretic” wat betekent dat je heel veel moet urineren..
    Lai fu zi, radish seeds, zijn naar mijn weten niet laxerend en hebben veel antioxidanten
    Chen pi is zongrdroogde mandarijnenschil en wordt vooral geassocieerd met overgeven..
    Het laatste ingrediënt, Mai Ya is gerst, en eigenlijk het meest gezonde ingrediënt.

  • Willemijn 12 maart 2014 bij 15:55 #

   Senna leaves (sennablad) heeft een laxerende werking en zit in onder andere Skinny Me Tea, maar ook in de Zonnatura Ideaal Gewicht en de Zonnatura Natuurlijke Stoelgang thee, die overigens stukken goedkoper zijn – maar nog steeds laxerend.

   • abigail 12 maart 2014 bij 17:57 #

    Hee Nienke,

    Het lauwwarme water met citroen is inderdaad wat ik elke ochtend standaard drink.

 6. Kimberley 7 februari 2014 bij 12:10 #

  Bedankt! Ik was van plan om het zelf te gaan kopen, omdat ze ook aangeven dat het heel natuurlijk is, dus ik dacht het kan vast geen kwaad. Top, echt bedankt!

  • Willemijn 12 maart 2014 bij 16:01 #

   Hoi Kimberley,

   Da’s precies mijn punt! Iets wat heel natuurlijk is, hoeft helaas nog niet heel gezond te zijn… Een beetje zoals een brandnetel heel natuurlijk is, maar wel prikt 😉

   In deze kruidenthee zitten blaadjes van de Senna-plant. Die blaadjes zijn ‘puur natuur’, maar hebben wel een laxerende werking. Om een heel enkele keer thee met die blaadjes te drinken kan geen kwaad, bijvoorbeeld als je last hebt van verstopping. Maar door enkele weken aaneengesloten deze thee te drinken, kunnen je darmen behoorlijk van streek raken. En als je pech hebt, worden ze ook nog lui, waardoor je voortaan alleen maar meer last van een opgezwollen buik hebt. Niet ok natuurlijk!

 7. Anke 23 februari 2015 bij 00:16 #

  Hallo Willemijn , ik weet dat het laat is sinds dit artikel is geplaatst . Maar , merk het nu pas op 😕 op instagram gaat er nu een fittea rond , het is ook een detox en ef zijn veel goede reviews van . Ik heb snel last van een opgeblazen buik en omdat ik heel graag thee drink , zou ik dat wel is willen testen , maar ik vroeg me af of je daar al iets van gehoord hebt ? Maar ik ben nog maat 14 en ik vroeg me af of dat schadelijk kan zijn ? In de ingrediënten zit niks van Senna , dat heb ik al gecheckt , groetjes Anke

  • Willemijn 8 april 2015 bij 07:07 #

   Dag Anke, maakt niet uit hoor, mijn reactie is ook weer heel laat 😉
   In deze fittea zitten voor zover ik kan overzien geen rare ingrediënten, maar voor alle kruidenthee geldt dat je beter niet te veel dagen achter elkaar of te veel kopjes op een dag van dezelfde thee kan drinken. Zeker als je in de groei bent (en dus vast nog niet zo zwaar) krijg je snel te veel van bepaalde stoffen binnen. Dat geldt trouwens ook voor zoetstoffen (die zitten niet in die thee hoor), probeer die zeker als je in de groei bent zoveel mogelijk te vermijden!

 8. Senem 8 augustus 2015 bij 22:12 #

  Hey willemijn, zover ik het begrijp is het dus niet goed om van een bepaalde soort afval thee achter elkaar te drinken en vooral als je in de groei bent. Wat ik dus wil weten is welke thee zou jij aanraden? Is er een thee waarbij jij zegt van het heeft zeker effect, maar geen laxerend effect en het helpt zeker, maar heeft geen bijwerkingen. Ik wil gewoon heel graag hrel snel afvallen, omdat het mij zelfvertrouwen aantast. Het is niet zo dat ik te dik ben, maar mensen zeggen wel heel de tijd dat ik moet afvallen en noemen mij bijvoorbeeld dikzak voor de grap, maar ik vind het alsnog beledigend ookal is het een grap. Ik wil dus heel graag weten welke thee goed voor je is, je helpt met afvallen op een goeie en snelle manier (het hoeft niet persee snel te zijn), en er ook nog voor zorgt gezond en goed te leven.

  • Willemijn 14 augustus 2015 bij 08:13 #

   Dag Senem,
   Wat naar om te horen dat je gewicht zoveel invloed heeft op je zelfvertrouwen. Dat klinkt helemaal niet prettig.
   Eerlijk gezegd ben ik meer een gezondheids-meisje dan een afval-meisje, en als je nog in de groei bent (en je bent niet echt ‘officieel’ te zwaar), dan is het niet zo gezond om aan de lijn te doen.
   Natuurlijk kun je wel proberen gezonde maaltijden te eten en niet te veel tussendoor te snaaien. En daarbij helpt bij mij eigenlijk elke soort thee, omdat je in plaats van een snack een lekker kopje hete thee kan drinken. Ik probeer daarbij verschillende soorten thee af te wisselen, omdat te veel zwarte thee of te veel van dezelfde kruidenthee niet zo gezond is.
   Hopelijk kan je daar iets mee?

   Verder: bijvoorbeeld dove heeft heel mooie filmpjes over jezelf mooi vinden zoals je bent! Ik geloof dat als je goed voor je lichaam zorgt, je überhaupt supersuper mooi bent! En als jij dat ook gelooft, dan ga je stralen en vindt de rest van de wereld dat ook. Meisjes onder elkaar maken misschien gemene opmerkingen, maar trek je daar vooral niks van aan en doe er natuurlijk ook niet aan mee over anderen. Da’s de beste tip die ik heb voor een goed leven 🙂

   Liefs!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Senna bladeren | Fit voor het leven - 12 maart 2014

  […] van de best bezochte posts van de afgelopen maanden is mijn bericht over SkinnyMeTea. Hierin ben ik behoorlijk kritisch over de afval- en detoxthee rage die via Instagram en Tumblr de […]

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s