Recensie: Puur gezond!

22 Apr

Heb je niet echt gewichtsproblemen, maar zou je wel weer net wat gezonder en gevarieerder willen eten? Dit boek helpt je in no-time op weg. Gedurende acht weken pak je elke week één speerpunt op, om zo beetje bij beetje je eetgewoonten te veranderen.
1 puuegezond

Pluspunten:
Eindelijk weer eens stap-voor-stap boek over een gezond voedingspatroon. De meest problematische maaltijden (lunch en diner) worden pas laat in het programma behandeld, waardoor de methode goed te doen is. Ik heb zelf de proef op de som genomen en ondanks dat ik dacht al behoorlijk gezond te eten, heb ik nog het nodige kunnen verbeteren. De lijstjes met pure en gezonde ontbijtjes, tussendoortjes en lunches zijn echt een aanrader en brengen je op goeie ideeen.
Je merkt dat de auteur jong en dietist is. Het boek bevat tussen de regels door veel informatie over gezonde voeding en de vele kaders (van vitamine-c toppers tot het wekelijks ‘wat is jouw smoes’-artikeltje) maken het boek lekker afwisselend.

1 puurgezond3

Minpunten:
Het boek wordt gepromoot als dieetboek, maar dat is het eigenlijk niet. Het helpt je de draad van een gezond voedingspatroon (weer) op te pakken. Gewichtsverlies is hooguit een bijeffect hiervan.
Pas na de acht ‘verander’-weken zijn er weekmenu’s opgenomen om het programma voort te zetten. Daarmee komen de menu’s niet tot hun recht. Na acht weken experimenteren met gezonde ontbijtjes weet je zelf al prima welke je wel en niet lekker vindt, dus om dan nog eens ‘gedwongen’ twee weken je aan een menu te moeten houden werkt niet.
Ten slotte gebruikt de auteur wat dogmatisch de ‘Puur Gezond’-term uit de titel. Om de haverklap komt die langs, inclusief hoofdletters.

Voor wie:
Voor iedereen die rommelig en met weinig structuur eet en daar graag verandering in zou willen brengen. Als je de acht weken van dit boek doorlopen hebt eet je écht gezonder en gevarieerder.

1 puurgezond2

Citaat:
“Puur Gezond is niet zo van de pakjes en zakjes. Juist met pure ingredienten kun je het lekkerst en het meest gezond eten. Maar wat smeer je dan op je boterham? Kies je voor een industrieel bereide magerine of halvarine, of houd je het bij klassieke, pure en o zo lekkere roomboter? (…) De samenstelling van het Puur Gezond & Slank plan is zo goed, dat daar ook roomboter in past.”

Eindoordeel: ****

Karine Hoederdos, Puur gezond! Slank in 8 stappen. Afvallen met lekker en écht eten, 2010 (Thoeris, Amsterdam). €19,95, hier te koop. Bij het boek hoort ook een website met meer algemene informatie over puur en gezond eten, www.puurgezond.nl.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s