We did it!

23 Mei
Zoals beloofd een wedstrijdverslagje van We Own The Night – Amsterdam, van afgelopen zaterdag.

1 nike we own the night

Aanmelden

In de aanloop naar mijn verjaardag, begin april, surfte ik bijna dagelijks langs de Nike website voor inspiratie. Zoals ik eerder al wel eens gepost heb, had ik namelijk mijn zinnen gezet op een hippe hardloopbroek met print. Uiteindelijk kreeg ik nieuwe hardloopschoenen voor mijn verjaardag, dus heb ik zelf deze mooie capri gekocht, weliswaar niet van Nike maar van Adidas, want de Nike tights zorgden bij mij voor een minder charmante heupribbel. Maar door al het gesurf op de Nike website, was ik wel als één van de eersten op de hoogte van de We Own The Night Race. Van de bijna 2.800 inschrijvingen was ik nummer 122!

Wedstrijdvoorbereiding

Normaliter loop ik 3 à 4 trainingen in de week, waarvan minimaal een (Tabata) sprinttraining. In een normale week maak ik ongeveer 30-40 kilometer. De laatste maanden ben ik daarnaast ook sprinttrainingen in het zwembad gaan doen en heb ik veel krachttraining met mijn benen gedaan. Ik was nooit een snelle loper, maar het harde werk betaalde zich merkbaar uit. Een paar weken geleden liep ik voor het eerst een 10k onder het uur (55:40) in een training. Ik wist dus dat dat er ook bij de wedstrijd in zou zitten!

De dag zelf

Omdat ik in Twente woon, was ’t een hele onderneming om een wedstrijd in Amsterdam te starten. Het oorspronkelijke plan was met de auto te gaan en een paar Amsterdamse vrienden op te zoeken, maar daar kwam op het laatste moment wat tussen. Ik ben dus met de trein gegaan, met een rugtas vol hardloopgear.

1 WOTN racepack Berlin

Ik was ruim op tijd bij de Westergasfabriek, waar ik mijn racepack op kon halen. Het was een oranje stoffen tas, met daarin een heel nice oranje Nike shirt (gelijk de toegang tot het startvak, een geniale zet van de organisatie), een armbandje en een kortingsbon voor een week gratis trainen bij de Health City.

1 WOTN shirt

Om mijn zenuwen een beetje onder controle te krijgen heb ik een potje thee gedronken bij de Bakkerswinkel op het terrein. Daarna heb ik bij het WGT (Westergas Terras) nog een flinke latte gedronken voor de snelle suikers en de cafeine. Toen was het tijd mijn nieuwe Brooks uit de tas te pakken, m’n running tight, het oranje Nike shirt en m’n hartslagmeter.

Mijn race

In het startvak was ik behoorlijk vooraan gaan staan, zodat ik niet te lang zou hoeven wachten met starten. Voor de start was er een DJ om de spieren een beetje los te dansen. Helemaal vooraan startte Eva Simons, met naast haar een Personal Trainer. Rond de 500m passeerde het groepje waarmee ik liep haar, maar ze heeft de race uiteindelijk ook netjes uitgelopen heb ik begrepen.

1 WOTN optreden

Voor de start vertelde Jan Kooijman, de presentator, dat twee jongens zo slim waren geweest zich voor een wedstrijd met 2.800 deelnemende vrouwen in te schrijven. Rond het drie kilometerpunt haalde ik één van die twee heren in, net op het moment dat hij bijna op z’n smoel ging door een stukje via een stoepje af te willen snijden. Hilariteit alom natuurlijk, onder de dames.
Zoals je kan zien als je m’n startnummer hier invoert, heb ik vanaf het begin geprobeerd onder de 5:30 per kilometer te lopen. Hierdoor had ik lekker makkelijke tussentijden (11:00, 22:00, 33:00 et cetera) op weg naar de 55:00 minuten, wat mijn streeftijd voor de 10k was.

1 WOTN route

Parcours

Heel fijn was dat bij elke kilometer een checkpoortje stond, waardoor je heel precies wist hoe ver je was met de race. Bij elk checkpoortje kon ik even aanzetten om onder mijn streeftijd te blijven.
De route was wel behoorlijk heuvelachtig, met een paar pittige klimmetjes. Daar was ik best blij mee, want voor de Zevenheuvelenloop heb ik daar eerder specifiek op getraind.
Het enige waar ik echt van baalde, was dat er bij de laatste kilometer geen 500m of 250m bordjes stonden. Dat ben ik wel gewend en daardoor loop ik op het einde van de race altijd nog een flink stuk van mijn tijd af. Maar nu zag ik pas waar de finish was toen ik de finish zelf zag, waardoor ik alleen de laatste 100 meter nog heb kunnen sprinten. Dat blijft het lekkerste gevoel van de wereld trouwens 🙂

1 WOTN gashouder

En toen

De finish was heel gaaf! Je kwam midden in de Westergasfabriek binnen. Via een loopbrug kwam je op het podium waar een uur later Eva Simons op zou gaan treden. Er werd gratis Hero Kokoswater uitgedeeld, waar ik een tijdje geleden al over geschreven heb.
Ik was volledig bek-af van mijn eindsprint en kon – letterlijk – wel janken. Omdat de wedstrijd pas om 20:30 startte, was het al best laat. Ik ben me dus vrij vlot om gaan kleden om de laatste trein terug te halen en heb het eindfeest dus helaas moeten missen.

1 WOTN armbandjes

Spectaculaire versiering

Pas toen ik mijn race er al op had zitten, zag ik hoe vet de route versierd was. Toen ik liep was het nog licht, maar nu zag je dat alle straatlantarens langs de route met gekleurd plasic afgeplakt waren. Ook de discolampen, stroboscopische lampen (van die knipperdingen zijn dat) en andere lichteffecten kwamen nu pas echt goed tot hun recht.

Al met al was het een ontzettend mooie race om aan mee te doen. Daarbij ben ik ook nog eens supertrots op mijn nieuwe PR van 54:48. De komende maanden hoop ik dat zeker nog verder aan te scherpen!

4 Reacties to “We did it!”

 1. Gwen (@Spaceinvadersz) 23 mei 2013 bij 21:45 #

  Gefeliciteerd met je PR! Ik hoop binnen een paar weken zelf de 5k te halen 🙂

  • Willemijn 24 mei 2013 bij 08:47 #

   Dankjewel! Veel succes met je voorbereiding op de 5k! Je zult zien dat je, als je eenmaal 5k kan, veel makkelijker verder komt. Dat had ik ten minste, toen ik een paar jaar terug met lopen begon. 🙂

 2. Rosalie 24 mei 2013 bij 15:23 #

  Hopelijk komt deze night volgend jaar weer, dan doe ik mee!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fit voor het leven in 2013 | Fit voor het leven - 31 december 2013

  […] heb mijn snelste 10k in tijden gelopen bij de ‘We Own The Night Run’ van Nike in Amsterdam en ben begonnen met een paar nieuwe lievelingssporten: kickboksen en […]

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s