Kijk deze documentaire

20 Jun
Gisteren werd ik door een vriendinnetje getipt over de documentaire “Wie maken je dik?”, waarvan het eerste deel afgelopen zondag op de NTR uitgezonden is.

macdonalds

Ik heb ‘m zojuist gekeken en, hoewel ik niet veel nieuws gehoord heb, wordt er een aantal belangrijke oorzaken van de huidige obesitasepidemie heel helder op een rijtje gezet.

De rol van voedselproducenten, de ontwikkeling van glucose-fructosestroop en het debat of het nu suiker of vet is dat welvaartsziektes als diabetes en hart- en vaatziektes veroorzaakt komen in dit eerste deel aan bod.

Het eerste deel is nog tot en met komende zondag gratis terug te zien, hier op Uitzending Gemist. Ook is zometeen, om 10:35 een herhaling van de uitzending van zondag te zien op Nederland 2.

Komende zondagavond om 19:20 wordt het tweede deel uitgezonden, op Nederland 2. Dan ligt de nadruk op wie verantwoordelijk is voor de XXL-porties eten in de VS en steeds meer ook hier in Nederland. Ik ga zeker kijken!

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening over deze documentaire. Ben jij overtuigd door deze argumentatie over de herkomst van obesitas? Of vind jij de eigen verantwoordelijkheid van mensen voor wat ze eten belangrijker?

Eén reactie to “Kijk deze documentaire”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Het Vinkje: een gezonde keuze? | Fit voor het leven - 19 oktober 2013

    […] Frisdrankproducenten blijven namelijk roepen dat suiker an sich geen kwaad kan (bijvoorbeeld in deze documentaire). Ook transvetten en een teveel aan zout is natuurlijk […]

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s