Try something new

20 Jun

Sport je graag, maar je al jaren dezelde workout? Word je niet meer enthousiast van het idee te gaan trainen? Try something new!
Wisseling van spijs doet eten, zegt men, en ’t zelfde geldt voor bewegen. Door met iets nieuws te beginnen merk je weer hoe leuk bewegen is. Zeker weten dat jij dan weer uit gaat kijken naar je eerstvolgende training!

Zie jij jezelf al in shorts en bikinitopje volleyballen van de zomer? Tot ’s avonds laat, met de zonsondergang als achtergrond, zand in je haren en zweet op je voorhoofd?

5 try something new volley

Beachproof body

Door het mulle zand is beachvolleyballen een superintensieve sport, waarmee je veel energie verbrandt. Doordat je telkens moet springen en sprintjes naar de bal moet trekken krijg je strakke en sterke benen. Natuurlijk train je armen, schouders, buik en rug door het spel met de bal. Een beachvolleybal is zachter en zwaarder dan een normale volleybal, dus zorgt voor een extra training van je bovenlijf.

Zomers kleurtje

Een extra voordeeltje van een middagje beachvolleyballen is het zomerse kleurtje dat het je oplevert. Natuurlijk wel goed smeren als je in de volle zon gaat spelen, maar dat spreekt voor zich!

0 smile try a new sport volleybal

Let’s start!

Enthousiast geworden? Google dan eens gauw waar bij jou in de buurt beachvolley-veldjes te vinden zijn. Vaak hebben openluchtzwembaden veldjes, net als sportterreinen bij een universiteit of hogeschool. Op het strand zijn natuurlijk ook vaak volleynetten te vinden! App een paar vriendinnen voor een sportieve date (met vier tot zes man ben je al met genoeg voor een intensief potje beachvolleybal) en let’s play this game!

Comfi ‘overwinteren’

Hebben jullie de smaak te pakken gekregen? Overweeg dan eens bij een volleybalvereniging een kijkje te gaan nemen. Je leert technischer spelen en kunt ook als het koud is lekker trainen, binnen in een verwarmde sporthal.

Wie van jullie volleybalt er wel eens? Of heeft zin dat binnenkort te gaan proberen?

5 volleybal

2 Reacties to “Try something new”

  1. Deborah 20 juni 2013 bij 20:06 #

    Jaa, ik heb afgelopen zomer voor het eerst aan beachvolleybal, was echt superleuk en daarna lekker afkoelen in de zee 🙂

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s