Een nieuw nootje

24 Jun

De extra grote “Pistachios” pistachenootjes van het Amerikaanse merk Wonderful zijn sinds kort in Nederland te koop.

052909 Shot04_H 0023

Zoals ik eerder al schreef in mijn artikel over nootjes en gezondheid, zijn pistachenoten een goeie bron van gezonde vetten, eiwitten en tal van mineralen. Daarbij hebben pistachenootjes een groot voordeel boven alle andere nootjes: je zult nooit een hand vol pistachenootjes in een hap wegkauwen. Doordat je elk nootje moet pellen, eet je langzamer en geniet je meer.

Pistachios

Omdat de nieuwe XL-pistachenootjes zonder olie geroosterd worden, weet je zeker dat je alleen de gezonde vetten uit de nootjes zelf binnenkrijgt, niet de frituurtroep die soms om andere nootjes heen gebakken zit. De verstandige keuze is dan wel de ongezouten Pistachios, niet de Sweet Chili Pistachios – daar zijn namelijk smaakversterkers en een flinke schep zout aan toegevoegd.

Mmm.. nieuwe nootjes! Al kan je beter ongezouten broertje kopen.

Mmm.. nieuwe nootjes! Al kan je beter ongezouten broertje kopen.

Voedingsinformatie

Een handje van circa 50 nootjes bevat ongeveer 170 kcal. Dat is dus net een mooie snack voor na het sporten of als vieruurtje om de hartige trek te stillen. Hier is een supermooi vormgegeven tool waarin je pistachenootjes met andere noten kan vergelijken in voedingswaarde. Hier zie je onder andere dat pistachenootjes relatief mager zijn, veel vezels bevatten en qua hoeveelheid eiwitten in de top-3 staan.

Eén reactie to “Een nieuw nootje”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vier top-toppings voor Mild & Creamy van Alpro | Fit voor het leven - 1 mei 2014

    […] met de post, met daarin vier plastic bakjes met in elk een andere top-topping: lijnzaad, chiazaad, pistachenootjes en cranberry’s. Hiermee wilde Alpro graag zijn “Topping Challenge” onder […]

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s