Try something new

26 Jun

Sport je graag, maar je al jaren dezelde workout? Word je niet meer enthousiast van het idee te gaan trainen? Try something new!
Wisseling van spijs doet eten, zegt men, en ’t zelfde geldt voor sport. Door met iets nieuws te beginnen merk je weer hoe leuk bewegen is. Zeker weten dat jij dan weer uit gaat kijken naar je eerstvolgende training!

Wie weet is free running wel iets voor jou! Loop je graag hard, maar vind je steeds hetzelfde rondje lopen saai? En houd je wel van een risicootje op zijn tijd? Lees dan gauw verder!

5 freerunning girl2

De stad als stormbaan

Bij freerunning leef je je helemaal uit op alle obstakels waar je als ‘gewone’ hardloper omheen rent: trappen, muurtjes, hekken en paaltjes worden je grootste vrienden om het maximale uit je urban workout te halen. Om je sprongen te kunnen maken trek je korte, explosieve sprintjes. Je springt tegen en op muren, maakt salto’s van trappen af en slingert als een aapje de stad door. Freerunning ziet er niet alleen spectaculair uit, het is ook loeizwaar en dus een ideale combi van kracht- en conditietraining.

Men only? Dacht het niet!

Denk je dat freerunning alleen iets voor jongens is? Dan vergis je je! Juist doordat freerunners veel gebruik maken van elementen uit het turnen (handstand, salto, radslag) heb je als meisje een groot voordeel. Zeker weten dat wij daar vroeger meer op geoefend hebben dan al die voetballende jongetjes, of niet soms?

5 freerunning girl1

Total-body workout

Natuurlijk is het freerunnen fysiek zwaar, maar als je een goede loopconditie hebt, moet freerunnen ook echt wel lukken. En van het springen en slingeren wordt je alleen maar sterker! Daarbij is het een groot voordeel van freerunnen boven hardlopen dat je niet alleen je benen maar ook je bovenlichaam traint. Zo word je in no time bikini-ready!

Ready to run?

Natuurlijk ben je zo vrij als een vogeltje om zelf ‘in het wild’ met freerunning aan de slag te gaan, waarbij Youtube je zeker kan inspireren (Google “Freerunning” en je vindt duizenden filmpjes met de spectaculairste voorbeelden). Lijkt ’t je fijner eerst aan de basics en je skills te werken? Dat kan tegenwoordig ook! Met name in de Randstad en in de omgeving rondom Zwolle/Emmeloord zijn ervaren freerunners die clinis en lessen freerunning geven, zowel buiten als in gymzalen.

Wat denken jullie van freerunning? Lijkt het jullie ook zo leuk een keer een clinic in deze nieuwe sport te volgen? Mij wel!

5 freerunning girl

2 Reacties to “Try something new”

  1. Rosalie 26 juni 2013 bij 22:05 #

    Sprintje trekken, zo over een bankje heen springen!

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s