I <3 havermout

2 Jul

Het zal je niet verrassen dat ik dol ben op havermout. Ik ontbijt graag met havermoutpap (met water of light sojamelk), bak voor mijn sweet touth nog wel eens havermout-banaankoekjes (1/4 banaan, 4 el havermout, 200 graden, 20 minuten) en voor mijn zelfgemaakte muesli gebruik ik ’t ook als basis. Gelukkig is havermout niet alleen heel lekker, het is ook erg gezond!

2 havermout

Wat zijn jouw lievelingsrecepten met havermout?

PS: Nederland heeft niet echt een havermoutcultuur, dus veel verschillende merken hebben we niet. Geld verspillen aan een ‘duur’ merk is in elk geval zonde. Euroshopperhavermout (0,41 euro voor 500 gram) is net zo prima. Biologische havermout is natuurlijk wel beter voor jou en de natuur, maar ook dan kan je gewoon het goedkoopste zakje pakken dat ze bij de biowinkel verkopen:).

2 Reacties to “I <3 havermout”

 1. Eline 11 september 2013 bij 09:12 #

  Mede door jou blog, ben ik echt helemaal havermout verslaafd geworden. Wat is dat lekker zeg!
  Ook omdat je er elke ochtend weer wat nieuws van kan maken. De ene keer met kiwi de volgende ochtend weer met appel. Het is allemaal zo lekker.
  Mijn favo blijft toch echt:
  100ml water, 150ml rice dream melk en 40 gram havermout mengen en een nachtje in de koelkast zetten.
  De volgende ochtend hoeft het nog maar heel even opgewarmt te worden op het vuur en je hebt een heerlijke pap.
  Ik doe er dan vaak wat nootjes overheen, kokosrasp, kaneel, vers fruit (het liefst uit de tuin) en met een kop warme thee is mijn ontbijt perfect!
  Ik wilde je toch een beetje bedanken, want je inspireerd me enorm 🙂

  Liefs, Eline

  • Willemijn 11 september 2013 bij 11:32 #

   Wat lief van je dat je me dat laat weten!

   Ik ben ook helemaal havermoutpap, dus heel leuk te horen dat dat besmettelijk is 🙂

   Ik laat m’n pap ook vaak al een nachtje staan, dan issie veel sneller klaar de volgende ochtend.

   Als je een nieuwe favo-combi hebt met je havermout (met extra’s en zo) dan hoor ik het graag!

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s