Lekkerder eten door Instagram

17 Aug
Instagram post door #funfreshandhealthy

Instagram post door #funfreshandhealthy

Food Porn. Dat is de naam voor de foto’s op Instagram waarvan je het water in de mond loopt. Ik kan er echt van genieten andermans heerlijke creaties te zien en daarbij doe ik vaak inspiratie op voor eigen snacks & maaltijden. En zo af en toe (als iets een keer niet alleen lekker, maar ook fotogeniek is) post ik zelf ook een fotootje van een mjummie creatie. Helaas soms tot ergernis van mijn mede-eters..

Veel mensen hebben de gewoonte hun eten te fotograferen, voor ze aan het eten gaan. Hoe irritant dit ritueeltje ook kan zijn voor je tafelgenoten, uit onderzoek blijkt dat dit wel degelijk meerwaarde heeft! Uit een onderzoek van de University of Minnesota en de Harvard Bussiness School blijkt namelijk dat je je eten hierdoor extra lekker gaat vinden!

Instagram post door #ana_getsfit

Instagram post door #ana_getsfit

In het onderzoek is gekeken naar de impact van rituelen op de smaakbeleving. Bijvoorbeeld het dekken van een tafel voor het eten, bidden of kaarsen aansteken. Proefpersonen bleken de chocolade die ze aten lekkerder te vinden als ze daaraanvoorafaaand een rituele handeling uit moesten voeren.

Hoewel Instagram in het onderzoek niet meegenomen werd, zijn er volgens Kathleen Vohs, een van de onderzoekers, wel veel overeenkomsten tussen de onderzochte rituelen en de gewoonte je eten te fotograferen.

Instagram post door #today_im_eating

Instagram post door #today_im_eating

Natuurlijk hoef je niet opeens al je eten te gaan fotograferen, als je dat voorheen niet deed. Maar het creëren van bepaalde vaste rituelen voor je gaat eten, kan een goed idee zijn. De tafel mooi dekken, kaarsen aansteken, een karaf water klaarzetten of een tafelkleed neerleggen kan ook!

Uit het onderzoek bleek ook dat het eten nóg lekkerder gevonden werd, als er wat tijd zat tussen het ritueel en het eten. Een extra reden om niet op het laatste moment wat borden op tafel te zetten, maar daar al voor of tijdens het koken de tijd voor te nemen.

Eet smakelijk!

Instagram post door #my_way_to_fitness

Instagram post door #my_way_to_fitness

2 Reacties to “Lekkerder eten door Instagram”

 1. Nanna Freving 23 augustus 2013 bij 12:23 #

  Delicious pictures!!

  • Willemijn 23 augustus 2013 bij 12:25 #

   Thanks!

   They aren’t mine, by the way. I try to make some myself too, you can find them @fitvoorhetleven at Instagram L)

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s