Light mocktails van Pierre Wind

24 Aug

De Happy Vink en de Way of Life. Zo heten de twee nieuwe alcoholvrije cocktails die onlangs door Pierre Wind gepresenteerd werden. De namen bekken misschien niet zo lekker als Mojito en Margarita, maar ze schijnen wel minstens even tasty te zijn. En dat met zonder alcohol en met maximaal 20 kcal per drankje. Dat klinkt toch wel weer heel lekker, of niet?

Pierre Wind presenteerde onlangs het Less Sugar, No Alcohol event, waar nieuwe alcoholvrije cocktails gepresenteerd werden die voldoen aan de eisen van het Vinkje. Je weet wel, dat vinkje in een groene of blauwe cirkel dat aangeeft dat iets een ‘gezondere keuze’ is.

Calorieën uit suikers bevatten nul voedingsstoffen én zorgen vaak voor ongemerkt veel calorieën. Zomerse drankjes zoals cocktails bevatten vaak bergen verborgen suiker. De Stichting Ik Kies Bewust (van het Vinkje) adviseert te kiezen voor water, thee of een drank met minder energie, tot maximaal 75% van gewone frisdrank. Voor wie deze zomer iets bijzonderders wil dan thee of water, zijn de bewuste cocktails van culinair expert Pierre Wind een alternatief dat het proberen waard is.

Wat zit er in?
De verfrissende cocktail Happy Vink bestaat uit vanillewater en een dadelmengsel en de Way of Life is gemaakt op basis van maïswater en een mix van komkommer, bleekselderij en mint. Met het nodige rekenwerk zorgde Pierre Wind ervoor dat ze voldoen aan de richtlijnen van het Vinkje. “Mensen drinken van alles, vaak zonder dat ze weten wat er precies in zit. Suikerrijke dranken maken je dik, maar in mijn alcoholvrije cocktails zitten amper 20 kilocalorieën. Ze geven je een kick en zijn heel gemakkelijk thuis te maken met verse producten”, aldus Pierre Wind. De recepten van beide magere mocktails zijn hier te vinden.

Da’s mooi meegenomen natuurlijk, want als de de volgende ochtend moet trainen, kan een cocktailtje of twee behoorlijk roet in het eten gooien. Dan is zo’n suikerarm en alcoholvrij alternatief natuurlijk dubbel zo lekker! Vind je suiker niet zo’n probleem, dan zijn ier bergen recepten voor de meest spectaculaire mocktails te vinden, dus er zit vast iets van jouw gading bij.

Zie ook www.hetvinkje.nl en “>www.happydrinks.nl.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s