Review ZARQA Multi Active Foot Cream

29 Aug

Met name door mijn kickbokstrainingen (op blote voeten) heb ik vaak erg droge voeten, met velletjes enzo. Dat is niet bepaald fris in slippers, dus ik was met de vakantie in het vooruitzicht al druk aan het vijlen en smeren om er toch weer wat toonbaars van te krijgen. Het pakketje van ZARQA met daarin hun Multi Active Foot Cream kwam dan ook als een geschenk uit de hemel.

ZARQA

ZARQA is een huidverzorgingsmerk dat gespecialiceerd is in het gebruik van Dode Zeemineralen. Omdat veel van ZARQA’s producten speciaal voor de gevoelige huid gemaakt zijn, bevatten de producten geen parfum, conserveringsmiddelen of andere syntetische toevoegingen. In plaats daarvan zijn de Dode Zeemineralen gemengt met plantenextracten en oliën. Van Dode Zeezout is bekend dat het bijvoorbeeld psoreasis kan verlichten. Ik was benieuwd of de crème ook voor mijn gewonde voetjes kon betekenen.

ZARQA tube

Multi Active Foot Cream

De Multi Active Foot Cream is een alles-in-een crème voor tal van voetklachten. Zo helpt de crème de huid herstellen, zitten er anti-bacteriële ingrediënten in, werkt hij preventief tegen voetschimmel (zwemmerseczeem), helpt hij atletenvoeten genezen en is hij effectief tegen een zweetvoetengeur. De ingrediënten die hiervoor moeten zorgen zijn, naast de Dode Zee-extracten, Tea Tree olie, Aloë Vera en Eucalyptus.

ZARQA ingredienten

De crème zit verpakt in een kartonnen doosje met daarin een handleiding (“tweemaaldaags inmasseren”) en een tube crème. De crème heeft een beetje een aparte geur, die ik onderhand heel lekker vind maar waar ik in het begin een beetje aan moest wennen. Zodra de crème ingetrokken is, is de geur trouwens weg.

Werkt het?

Ik ben vaak nogal kritisch op het gebied van cosmetica en zweer bij kokosolie en vaseline voor de meeste huidkwaaltjes. Maar eerlijk gezegd ben ik heel erg enthousiast over deze crème. Elke ochtend en avond smeerde ik mijn voeten ermee in en met effect! Binnen enkele dagen voelden mijn voeten weer zacht aan, kapotte plekjes genazen veel sneller dan gebruikelijk (echt waar!) en het beetje zwemmerseczeem waar ik last van had was na een week helemaal verdwenen.

Ik gebruikte elke keer in flinke klodder crème en ik had dus verwacht dat de tube halverwege mijn vakantie in de VS op zou zijn. Dat is gelukkig niet gebeurd, waardoor ik de hele vakantie met poezelige voetjes rond heb kunnen lopen. En dat wil wat zeggen, want normaal worden mijn voeten na de combi van slippers, zon, strand en mijn gewone trainingsroutine niet bepaald mooier.

Ik had echt niet verwacht dat deze crème zo goed zou bevallen, maar dat deed hij dus wel. Daarom ben ik gelijk toen ik weer in Nederland was, naar De Tuinen gegaan om een nieuwe tube te kopen. Ik was bang dat hij heel duur zou zijn, maar dat viel me alles mee: voor 9,10 mocht ik ‘m meenemen.

Al met al is deze crème een echt aanrader voor iedereen met kleine, maar o zo vervelende voetklachten. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Disclaimer: voor dit artikel is gebruik gemaakt van gratis door de producent toegezonden producten. Desondanks geeft dit artikel 100% mijn eigen mening over de hierin genoemde producten weer.

ZARQA mooie voeten

2 Reacties to “Review ZARQA Multi Active Foot Cream”

  1. heartpicked 30 augustus 2013 bij 14:33 #

    Hihi het is foot cream he.. niet food cream. No we know what’s on your mind! 😉

    • Willemijn 30 augustus 2013 bij 18:04 #

      Oeps! Inderdaad… waar het hoofd van vol is, loopt de mond van over 😉

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s