Samen rennen voor vrede

16 Sep

Vredesloop Den Haag ter ere van 100 jaar Vredespaleis

Honderd jaar Vredespaleis en honderd jaar Haag Atletiek. Als je die twee zaken combineert, ontstaat een heel bijzondere hardloopwedstrijd: de Haagse Vredesloop.

Poster Vredesloop Den Haag

Op 21 september, de internationale dag van de vrede, zullen langs een indrukwekkend parcours duizenden lopers zich in het zweet rennen voor Peace One Day, een organisatie die globaal campagne voert voor wereldvrede. De Vredesloop wordt slechts eenmalig georganiseerd, onder het motto: ‘Together we run for peace’.

De Vredesloop Den Haag is een bijzonder loopevenement in Den Haag ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van zowel het Vredespaleis als van Haag Atletiek. Op de Internationale Dag van de Vrede zullen duizenden lopers in alle leeftijden op een prachtig parcours rondom het Vredespaleis verschillende afstanden afleggen. Zowel start als finish zijn bij het Vredespaleis, wereldwijd symbool van vrede en recht.

Voor iedereen
Gezinnen, kinderen en zelfs bejaarde deelnemers: de Vredesloop is door de relatief korte afstanden voor iedereen haalbaar. Zoals dat met vrede ook zou moeten zijn. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden van 1,5 km / 2,5 km / 5 km en 10 km. Bij inschrijving is het mogelijk om een donatie te doen aan Peace One Day.

Over Peace One Day
De Vredesloop Den Haag staat in het teken van Peace One Day, een internationale organisatie die strijdt voor Wereldvrede. De organisatie werd opgericht door Jeremy Gilley, die met zijn organisatie jaarlijks aandacht wil vragen voor de vrede en stil te staan bij het veilig verrichten van levensreddende werk door de VN-agentschappen en hulporganisaties. Het feit dat 21 september wereldwijd de dag van de vrede is, is één van de verdiensten van de organisatie.

inschrijven en meer info
Inschrijven kan via vredesloop.com. Daar is ook meer informatie te vinden over starttijden, locatie, et cetera.

2 Reacties to “Samen rennen voor vrede”

  1. Rosalie 16 september 2013 bij 21:01 #

    Jammer dat ik niet kan.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s