Home made granola

21 Sep

Onlangs kreeg ik van een meisje dat mij op Instagram volgt de vraag hoe ik zelf granola maak. Hiermee ben ik begonnen toen ik in Denemarken woonde, omdat ik daar zeeën van tijd had en dus het heel relaxt vond om ’s ochtends mijn eigen granola te maken. Bij deze mijn receptje!

IMG_4446

Recept

Ingrediënten

 • klein en oud koekenpannetje dat eventueel krom mag trekken
 • lepel iets tussen theelepel en eetlepel in (ik gebruik een sorbetlepel) voor de maatvoering
 • 1 lepel zonnebloempitten
 • 1 lepel lijnzaad
 • 1 lepel pompoenpitten
 • 2 lepels gemengde granen/havermout (ik gebruik glutenvrije havermout)
 • 1 lepel honing (daarna is je lepel vies, maar je kunt ‘m nog wel gebruiken voor het koken en na afloop is zo’n verhitte honinglepel heel lekker om af te likken)

Bereiding

 • Verhit het pannetje zonder boter of olie
 • Schep alle droge ingrediënten in het pannetje
 • Laat de lepel met de honing over de droge ingrediënten druipen
 • Beweeg het pannetje flink heen en weer zodat alles goed mengt
 • Schep het geheel om met de honinglepel tot alles als krokante brokjes aan elkaar gaat plakken
 • Haal het pannetje dan snel van het vuur (voor je het weet is er een deel zwart en dus niet meer te eten)
 • Serveer de nog hete granola met (soja)yoghurt of kwark en geniet!

Ik heb nooit geprobeerd in een keer een grotere portie te bakken en die dan te bewaren, maar misschien dat dat ook wel kan 🙂

IMG_4447

Mocht je je nog afvragen welke van de bovenstaande ingrediënten in zwarte balletjes verandert bij de bereiding, dan kan ik je geruststellen. Bij de granola op de foto heb ik ook een paar gedroogde blauwe bessen meegebakken.

Variëren

Met het basisidee (havermout, zaden en honing) is eindeloos te variëren. Zo voeg ik soms wat kokossnippers toe, of gedroogd fruit of fijngehakte nootjes. Een klein beetje gehakte pure chocolade doet het ook goed (wel pas toevoegen als je de granola af hebt laten koelen).

Eén reactie to “Home made granola”

 1. Eline 22 september 2013 bij 08:00 #

  Super leuk. Ga ik zeker een keer proberen. Dankje 🙂

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s