Me time

4 Nov
Op stressvolle dagen denk ik vaak terug aan een artikel dat ik ooit las in Fit Living, een Deens fitness- en gezondheidstijdschrift. In het artikel werd de leefstijl van drie vrouwen vergeleken, onder de kop “Wie is het gezondst?”. Eentje sportte veel, at gezond, maar had veel stress. De tweede at gezond en had vrijwel nooit stress, maar sportte niet en rookte regelmatig. De derde at onregelmatig en ongezond, maar zorgde wel voor voldoende in- en ontspanning.

Waar ik zelf altijd voeding & sport als core-focus had, was het dit artikel dat mij erop attendeerde dat ontspanning minstens net zo belangrijk is. Laat dat nu net mijn zwakke plek zijn. Ik heb jaren lang geleefd op adrenaline, waarbij ik van de ene deadline naar de andere deadline rende en elk momentje vrije tijd vol had gepland met dates met vriendinnetjes, trainingen en andere verplichtingen. ‘Stress’ was mijn middle name. Daarbij vergeet ik voor het gemak altijd even dat ik in die tijd ook meerdere keren voor weken tot maanden gevloerd ben doordat mijn lichaam het tempo niet bij kon benen.

Als je werk je boven het hoofd groeit en vrije tijd een zeldzaamheid is, zorg dan voor fijne ‘Me-time’ momentjes om lekker in je vel te blijven zitten.

 1. Neem een lange, hete douche of (als je hebt!) een bad. Lekker wegdobberen met in het warme water is voor mij op en top ontspanning.

 2. Verwen jezelf met een lekker dik tijdschrift, dat je normaal te duur vindt. Grote pot thee erbij, een lekkere plaid om je heen en op en top relaxed zit jij een middagje of avondje op de bank.

 3. Doe iets creatiefs. Zoek je tekenpotloden of stiften weer eens op en maak een tekening. Of scheur alle mooie plaatjes uit je tijdschrift (nadat je het uit hebt gelezen, natuurlijk) en knip en plak een collage of moodboard.


  moodboard tintelijnblog.wordpress.com

 4. Niemand thuis? Gordijnen dicht, muziek aan en lekker gek dansen. Kan soms heerlijk opluchten!

 5. In deze tijd van het jaar is het ook heerlijk een grote wandeling te maken. Probeer eens in je uppie en zonder muziek op door het bos te lopen. Dan pas zie je, hoor je en ruik je het echte herfstbos.


  2 ga naar buiten

 6. Doe iets waardoor je je op mooi voelt. Neem een gezichtsmaskertje, vlecht je haar in, epileer je wenkbrauwen.

 7. Zoek foto’s van de droomvakantie en droom lekker weg over alle plekken op de wereld die je nog wil zien.

Wat doe jij, om jezelf af en toe lekker in de watten te leggen?

Oja, nog benieuwd wie van de drie vrouwen als gezondst uit de bus kwam? Dat weet ik eerlijk gezegd niet meer. Maar eigenlijk is de race voor de gezondste levensstijl an sich al behoorlijk ongezond – want stressvol. Ik steek mijn tijd liever in een beetje me time!

3 Reacties to “Me time”

 1. Rosalie 13 oktober 2013 bij 15:56 #

  Na het hardlopen heb ik alles weer op een rijtje en dat voelt ook echt heerlijk!!

 2. Ashleey 18 oktober 2013 bij 06:33 #

  Wat een fijne tips 🙂

 3. Ellen Swanborn 19 november 2013 bij 22:24 #

  Dit is op Stoppen met roken is leuk herblogden reageerde:
  Leuk artikel over “Me time”

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s