Fit voor het leven in 2013

31 Dec
De afgelopen tijd was het stil op dit blog. Doodstil. Alleen goeie speurders konden in een reactie op een berichtje vinden, dat ik wegens persoonlijke omstandigheden niet meer aan het bloggen toekwam. Zonder mijn halve leven op het internet te gooien, wil ik jullie daar nu toch iets meer over vertellen. En – behalve de radiostilte van de afgelopen tijd – was 2013 ook een heel mooi en succesvol jaar voor mijn blog. Ook daar wil ik even bij stilstaan.

Persoonlijk

Voor mij is er het afgelopen jaar heel veel veranderd. Mijn vriend en ik hebben een huis gekocht en hebben van de zomer een grote reis door de VS gemaakt. Van een parttime bijbaantje voor de klas (bij gebrek aan journalistiek werk), sta ik nu praktisch fulltime als juf voor de klas. Aan de ene kant is het superleuk werk, maar aan de andere kant vind ik het moeilijk dat ik nu steeds meer afdrijf van een journalistieke carriΓ¨re. En ondanks de vele vakanties is lesgeven gewoon best zwaar en vermoeiend werk, zeker als beginneling. Daarbij komt dat ik sinds we terug zijn uit de VS veel last heb van allerlei vage klachten, die me belemmeren bij het sporten en ervoor zorgen dat ik steeds meer de neiging heb onder de wol te kruipen als ik thuis kom uit mijn werk – in plaats van lekker actief te leven zoals ik eigenijk liever doe.

Sportief

Ik heb mijn snelste 10k in tijden gelopen bij de ‘We Own The Night Run’ van Nike in Amsterdam en ben begonnen met een paar nieuwe lievelingssporten: kickboksen en crossfit. Van mijn vriend heb ik ook zo’n giga-bokszak cadeau gedaan, zodat ik nu thuis op onze logeerkamer kan oefenen. Dat komt goed uit, want door mijn werk mis ik veel van de kickbockstrainingen.

Gezond

De eerste 3/4 van dit jaar waren top! Ik zat supergoed in mijn vel, heb vrijwel elke dag de tijd gehad te trainen (‘Sweat every day’!) en voelde me met de dag sterker. Echt een heerlijk gevoel!
De laatste maanden heb ik alleen, zoals ik hierboven ook al omschreven heb, veel last van van alles en veel stress, wat sporten moeilijk maakt en waardoor gezond eten er veel te vaak bij inschiet. Ik kom er steeds meer achter dat een heel deel van mijn klachten te maken heeft met voeding (gluten, lactose), maar daar definitief afstand van doen valt me zwaar. Al weet ik wat me wat dat betreft in 2014 te doen staat! Hopelijk brengt dat ook weer de energie om te trainen en te bloggen terug!

Fit voor het Leven

Ondanks mijn afwezigheid, gaat het met mijn blog namelijk best prima! Van een handjevol volgers een jaar geleden, zijn er nu meer dan 200 mensen op m’n blog geabonneerd via Bloglovin’ en nog een heel stel leest via de wordpress-feed mee. Dankjulliewel daarvoor!

Een van de redenen waardoor ik het steeds moeilijker vond te bloggen, was dat ik het idee had dat zo weinig mensen lazen wat ik schreef… Met het handjevol inschrijvingen voor mijn winactie voor het 1-jarig bestaan van mijn blog als dieptepunt.

Tegelijkertijd komen er nog elke maand meer bezoekers op mijn blog, volgens mijn Stats nu al meer dan 5.000! Dat is natuurlijk supergaaf! Daarom aan jullie de vraag om vooral af en toe een reactie achter te laten, dan wordt het bloggen voor mij ook weer steeds leuker πŸ™‚

Hopelijk wordt 2014 een supermooi jaar! Ik wens jullie allemaal heel veel gezondheid, geluk, rust, flow, winnersmentaliteit, ontspanning, humor en gezelligheid toe! Tot in het nieuwe jaar!

En ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe jullie 2013 was!

14 Reacties to “Fit voor het leven in 2013”

 1. Diana 1 januari 2014 bij 10:35 #

  Hoi Willemijn,
  Allereerst de beste wensen met daarin veel kracht en doorzettingsvermogen!
  Ik moet zeggen dat ik dat ook wel herken! In maart 2013 begonnen met het paleo en de laatste maanden lukt het me maar niet om dat vast te houden en laat me gaan met het eten wat ik hiervoor deed en merk meteen verschil in humeur, energie en ontspanning…
  Dus ik hoop toch wel dit jaar in balans te komen met de voeding dan gaat de rest vast ook in balans πŸ˜‰
  Gr Diana

  • Willemijn 1 januari 2014 bij 11:11 #

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   Inderdaad superherkenbaar, ik weet heel goed dat ik me beter voel met paleo-eten, maar weten en doen zijn helaas nog steeds twee verschillende dingen πŸ˜‰

   Hopelijk vinden we allebei weer meer onze draai in 2014 πŸ™‚

 2. Sonja Serlui 1 januari 2014 bij 11:02 #

  Ik heb je blog gelezen. Zit zelf al 18 jaar in “fit door het leven” producten, dus misschien kan ik je helpen? Let me know. Toeval gaat mijn blog deze week over hoe gezond ik zelf ben en dat gun ik iedereen. De beste wensen voor 2014!

  • willemijnzwart 2 januari 2014 bij 15:55 #

   Dankjewel voor je reactie. Ik heb je blog gelezen, wat leuk en interessant werk doe je πŸ™‚

   Zelf probeer ik zo clean mogelijk mijn doelen te bereiken, al vind ik het gaaf te horen hoeveel de juiste supplementen voor jou betekend hebben!

   Wie weet ga ik ooit nog voor de bijl, haha, dan laat ik het je weten πŸ˜‰

 3. Ashleey 1 januari 2014 bij 11:52 #

  Heel fijn 2014 en hopen dat ik nog lang van je site mag genieten!

 4. Marieke 1 januari 2014 bij 17:31 #

  Hopelijk voel je je snel beter! En zo weinig mensen voor een winactie zijn dat niet, hoor πŸ˜‰ Ik heb maandelijks 18.000 unieke bezoekers en krijg ook niet heel veel reacties πŸ˜‰

  • Willemijn 2 januari 2014 bij 11:32 #

   Haha, OK, dan moet ik er misschien niet zo mee zitten… Jouw blog vind ik namelijk echt superleuk!

 5. Youssra 1 januari 2014 bij 22:26 #

  ik ben eigenlijk altijd veel te lui om te reageren, maar ik lees en bekijk wel gewoon alles…. Dus zeker doorgaan met bloggen, dont stop πŸ˜€

  • Willemijn 2 januari 2014 bij 11:31 #

   Wat leuk om te horen, dankjewel! Dit soort berichtjes motiveert me echt om door te gaan!

 6. Eline 2 januari 2014 bij 21:53 #

  Wat leuk dat je toch blijft bloggen! Vond het al jammer dat je niets meer schreef. Hopelijk vind je snel weer nieuwe energie. Soms is rustig aan doen, Γ©cht rustig aan doen, de enige oplossing πŸ™‚

 7. Danielle 9 januari 2014 bij 17:37 #

  Jeeej! Gelukkig ben je weer terug πŸ˜€
  Miste je blog wel hoor! Dit is namelijk de enige healthy blog die ik ken en echt leuk vind met inspiratiefoto’s maar ook tekst!

  Ik hoop dat er nog veel leuke posts in 2014 op jouw blog komen die mij helpen mijn doelen te realiseren πŸ˜€

 8. nandasdaily 14 januari 2014 bij 08:02 #

  Ik ken het gevoel wat je beschrijft! Dat blijft lastig hΓ¨? Niet weten of je op de goede weg zit. πŸ™‚ Maar zo te zien hierboven, gaat het prima!

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s