5 Daily Detox Tips voor jou!

21 Mrt

healthy snack fruit

Zin om je gezondheid een flinke boost te geven? Dan kan een detox heerlijk zijn. Een of twee keer per jaar doe ik dat. Ik eet een weekje plantaardig en biologisch, drink veel en laat alcohol achterwege. Zo werk ik aan een schoon en gezond lichaam. Alleen na een paar weken is dat schone en frisse gevoel al weer helemaal vertrokken… Eigenlijk zonde om je lichaam daarna weer zo te laten versloffen, toch?

Niet alleen voor jou is een weekje ‘afzien’ afgewisseld met tijden minder bewust gezond leven niet zo’n handig idee. Ook voor je lichaam is het eigenlijk veel relaxter als je elke dag een beetje detoxt! Zo houd je je lichaam in balans en krijgen gifstoffen helemaal niet de kans zich in je lichaam op te hopen.

Voor je lichaam is het fijner als je elke dag een beetje detoxt

Daarom hier mijn top-5 van daily detox tips. Vijf tips’n’tricks om je lichaam te helpen met het kwijtraken van overtollige gifstoffen, zodat je body het hele jaar door schoon en gezond voelt.

Warm water met citroensap

Op nummer 5: je dag beginnen met een glas warm water en vers citroensap. Super easy, super lekker. En super gezond natuurlijk!

De voorpagina & warm water met citroensap: heerlijk!

Als ik opsta, is het eerste wat ik doe water opzetten. Ondertussen pers ik 1/2 verse citroen en pak ik de krant – sorry jongens, voor een blogger ben ik hopeloos ouderwets: ik zweer bij de papieren krant op de deurmat… Een erfenisje van mijn studie journalistiek. Terwijl ik de voorpagina lees heb ik dan een glas lauwwarm water met citroensap te drinken. Dit mengseltje is heerlijk voor je maag en helpt je spijsvertering rustig op gang. Probeer hierna wel circa 15 minuten te wachten met ontbijten, dan heeft je maag het meeste profijt van dit gezonde begin van de dag!

1 citroen

Een leverpakking

Op nummer 4: de leverpakking. Een leverpakking is een warme kruik waarmee je je buik in de buurt van je lever warmer maakt. Dit voelt echt megalekker aan, vooral als je kort daarvoor gegeten hebt. Zo wordt je lever gestimuleerd zijn werk (het afbreken van gifstoffen) extra goed te doen. Een leverpakking doe je op bed. Je wikkelt een kruik of een hittepit in een handdoek en stopt jezelf dan met een tweede handdoek in waarbij je de kruik tegen je buik aan bindt. Je moet een beetje rechtsbovenin het zachte stuk van je buik mikken, vlak onder je ribben.

Een leverpakking voelt echt megalekker aan

Zo blijf je dan een halfuurtje tot een uurtje liggen. Je lever is het actiefst rond een uurtje of één ‘s middags en daarom is dat ook het beste moment om een leverpakking te nemen. En het allerfijnste? Zo’n leverpakking is de perfecte ‘smoes’ om lekker midden op de dag een halfuurtje tot een uurtje in je bed te gaan liggen. Mmmm…

600x283xlavendelhittepit.png.pagespeed.ic.N_u1nIoxZt

Groene smoothie – gewoon uit de blender

Groene smoothies duur (vanwege de sapcentrifuge) en veel werk (vanwege het schoonmaken van diezelfde sapcentrifuge? Onzin! Deze groene smoothie staat niet voor niks in de detox top-5: hij is is supercheap en superquick!

Het enige wat je nodig hebt is 1 appel en 1/2 komkommer. Snijd ze in blokjes en mik ze met een bodempje water in een gewone huis-, tuin- en keukenblender. Niet bio gekocht? Dan wel vooraf even goed afspoelen onder lauw water. Iets frisser? Extra kiwietje erin!

Dit is voldoende voor een joekel van een groene smoothie, waar je je middagdip wel mee doorkomt. Daar kan geen Cup-a-Soup tegenop 😉

0 oranje oranje sap

Tomatensap

Klinkt detoxen als een onmogelijke combi met zonnige lenteterrasjes? Niet als je gaat voor een glas tomatensap. Echt. De eerste keer dat een vriendin van mij een glas tomatensap bestelde, stond ik raar te kijken.

Tomatensap is een echte terrasjestopper

Maar tegenwoordig doe ik het zelf regelmatig. Met een drupje tabasco erin is het erg lekker, het zit vol vitamines en mineralen en heeft maar 1/2 van de kcal van een glas frisdrank. Een terrasjestopper dus, op plek 2 in de detox top-5!

Frisse lucht

2 ga naar buiten

Maar niks van het bovenstaande kan het winnen van de onbetwiste nummer 1 van deze vijf Daily Detox Toppers: frisse lucht!
Je lichaam voert veel gifstoffen af door uit te ademen. Daarom kan een vol klaslokaal ook zo muf ruiken: dertig mensen zijn daar hun CO2 aan het lozen. De daily detox tip die absoluut op nummer 1 staat is dan ook: gooi de ramen wijd open! Koud? Een extra sjaal of trui doet wonderen. Daar fris je letterlijk en figuurlijk van op!

Gooi de ramen wijd open

Nog beter is het natuurlijk om zelf even naar buiten te gaan. Frisse lucht en bewegen samen, daar knapt je lichaam pas echt van op!

Bonus topper

Vooruit, nog een extra detox topper, speciaal voor jullie! Een bezoekje aan de sauna is misschien niet echt ‘daily’ maar wel helemaal ‘detox’! Je huid is je grootste orgaan en helpt je elke dag van bergen afvalstoffen af. Door een keer lekker te zweten doe je je huid dan ook een groot plezier!

beauty-wellness-(10)

3 Reacties to “5 Daily Detox Tips voor jou!”

 1. Danielle 26 maart 2014 bij 13:01 #

  leuk! Heet water met citroensap ga ik zeker toepassen!

  • Willemijn 26 maart 2014 bij 13:14 #

   Thanks! Ben benieuwd of het je bevalt! Laat je het even weten?

 2. deirdre 9 maart 2016 bij 08:42 #

  het bevalt

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s