Vier top-toppings voor Mild & Creamy van Alpro

1 Mei

Schermafbeelding 2014-04-30 om 11.27.33

Onlangs ontving ik van Alpro een superschattig pakketje met de post, met daarin vier plastic bakjes met in elk een andere top-topping: lijnzaad, chiazaad, pistachenootjes en cranberry’s. Hiermee wilde Alpro graag zijn “Topping Challenge” onder de aandacht brengen. Daar doe ik natuurlijk graag aan mee, dus daarom hier een artikeltje met daarin mijn vier favoriete toppings voor Alpro’s Mild & Creamy.

Gisteren schreef ik al over een veganistisch alternatief voor yoghurt, namelijk ‘yoghurt’ op basis van sojamelk. Alpro Soja heeft ongeveer een jaar geleden deze yoghurtvariatie in Nederland gelanceerd, onder de naam Mild & Creamy. Ik was al langer bekend met dit verslavend lekkere spul, omdat het zo’n drie jaar geleden ook al in Denemarken verkocht werd, waar ik destijds woonde in het kader van mijn afstudeeronderzoek. Mijn standaard soja-ontbijtje uit die tijd vind je hier.

Vandaag heb ik heeeeeel uitgebreid ontbeten, omdat ik druk aan het experimenteren ben geweest met vier verschillende toppings voor Alpro’s Mild & Creamy. Hieronder lees en zie je het resultaat!

Tropical On The Go

IMG_20140430_111223

Gisteren schreef ik al over de verschillende soorten sojayoghurt. Eigenlijk gaat mijn voorkeur uit naar sojayoghurt zonder toegevoegde suiker, maar toch lepel ik regelmatig een beker Alpro Mild & Creamy weg… Waarom? Omdat je die gewoon bij de AH To Go kan kopen. Ideaal, wat mij betreft. Een keer per week ik ’s avonds college op een uur treinen van mijn huis en dan eet ik graag een licht verteerbare maaltijd in plaats van echt avondeten in de trein naar mijn college. Vaak genoeg schiet het erbij in om thuis al iets klaar te maken en ben ik dus aangewezen op de AH To GO. Mijn standaard combinatie is dan een bakje fijngesneden tropisch fruit en een beker Mild & Creamy. Voor 350 kcal in totaal zit ik de hele treinreis op een tropisch eiland!

Oma’s appeltaart

IMG_20140430_111307

Deze topping maak ik vaak ’s avonds voor over een kommetje kwark of (soja)yoghurt, als ik echt zin heb in wat zoets, maar liever niet ga snoepen. Hiervoor snijd je 1/2 appeltje in kleine blokjes, die je met een beetje water en flink wat kaneel in een klein pannetje laat koken. Als het goed is komt er daardoor meer vocht uit de appel en wordt de appel zelf heel zacht. Samen met een paar rozijntjes en wat amandelen smaakt deze topping absoluut naar meer!

Hot ’n Steamy Carrot Cake

IMG_20140430_111417

Deze topping was echt 100.000 keer lekkerder dan ik van tevoren verwacht had. Ik heb een worteltje geraspt en vermengd met 1/2 tl koekkruiden. Daar heb ik een drupje vanille-essence bij-in gedaan en het zoete vocht dat uit de appel in het receptje hierboven vrijkwam. 1 minuutje in de magnetron en dan (nog heet!) op de sojayoghurt, samen met wat rozijntjes en eventueel een fijngehakt walnootje. Ik heb het geheel hier nog gegarneerd met wat extra wortelrasp, om het er nog wat lekkerder uit te laten zien.

Alpro’s top-toppings

IMG_20140430_111142

In het pakketje van Alpro zat een beetje een gekke combinatie van toppings: lijnzaad, chiazaad, pistachenootjes en (gezoete) cranberry’s. Ik had verwacht dat deze smaken niet zo lekker zouden zijn bij elkaar, maar het tegendeel bleek waar. Het knapperige van de pistachenootjes was erg lekker en smaakte goed bij het zoete van de cranberry’s. Van de zaadjes proefte ik eigenlijk niet zo veel, maar die maken de topping zeker voedzamer en gezonder! Al met al helemaal niet zo’n verkeerde topping dus.

Mijn favoriet?

IMG_20140430_111043

Maar welke van deze vier heerlijk toppings is nou mijn favoriet? Ik vind het heel lastig! De Hot ’n Steamy Carrot Cake was dus echt heel veel lekkerder dan ik verwacht had, net als de Alpro-toppings. Van Tropical On The Go kan ik in de trein altijd erg genieten en ik maak niet voor niks regelmatig Oma’s Appeltaart

Nee, als ik eerlijk ben, dan heeft Alpro’s Mild & Creamy helemaal geen topping nodig. Zelfs de naturel smaak is van zichzelf al behoorlijk zoet en lepelt zonder topping heerlijk weg. Daarom hieronder mijn favoriete schaaltje:

IMG_20140430_110011

Andere (ongezoete) sojayoghurt zou ik wel met een lekkere topping eten, anders is dat spul niet echt lekker.. Maar Mild & Creamy is wat mij betreft lekkerder dan een schaaltje volle yoghurt.

De topping-challenge van Alpro loopt nog tot 31 mei. Ook een goed idee voor een top-topping? Ga dan snel naar alpro.com en ontwerp jouw ideale ontbijtje.

Klik hier om mijn blog via Bloglovin’ te volgen!

2 Reacties to “Vier top-toppings voor Mild & Creamy van Alpro”

  1. countingbubbles 1 mei 2014 bij 14:35 #

    Ik heb toch steeds graag iets bij m’n yoghurt, al is het gewoon om een knabbel te hebben. Mijn favoriet is met pecannoten, een beetje lavendel en wat honing. 🙂

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s