Today: World Fair Trade Day

10 Mei
Vandaag staat eerlijke handel in de schijnwerpers op de jaarlijkse internationale World Fair Trade Day. Supermarkten, Wereldwinkels, bedrijven en Fairtrade Gemeenten laten zaterdag zien hoe lekker, mooi en belangrijk eerlijk verhandelde producten zijn. Fairtrade geeft boeren en arbeiders in Afrika, Zuid-Amerika en Azië de kans hun positie op eigen kracht te verbeteren. Samenwerken, eerlijke prijzen en duurzame productie staan daarbij centraal.

unnamed-1

Proeven hoe lekker fair trade is

In verschillende Starbucks-vestigingen is er vandaag 11.00 uur een Fairtrade coffee tasting plaatsvinden. Starbucks is een van de grootste inkopers van Fairtrade gecertificeerde koffie wereldwijd.

images

Sinds 2010 serveert de koffieketen in Europa 100% Fairtrade espresso als basis voor onder andere cappuccino, latte en macchiato’s. De coffee tasting start met een introductie over Fairtrade en de samenwerking met Starbucks, waarna het proeven kan beginnen.

FT+Starbucks

Fairtrade shoppen bij jou in de buurt

Mocht je nog geen duurzame NEE/NEE-sticker op de deurmat hebben, dan heb je de afgelopen week als het goed is de Fairtrade actiefolder in de brievenbus gehad. Daarin hebben vijftien verschillende winkels, waaronder Albert Heijn, Plus, Jumbo en Lidl hun aanbiedingen van Fairtrade producten gebundeld. Zo kun je precies zien welke Fairtrade producten (Tony Chocolony! Ben & Jerry’s!) je waar met korting kan kopen. Handig toch?

Ben je (net als ik) zo’n bewuste NEE/NEE-sticker-plakker? Dan is de folder hier ook online in te zien.

Start Zomerproeverij Fairtrade Gemeenten

Vandaag vindt tussen 13.00 en 15.00 uur op het Marie Heinekenplein in Amsterdam de aftrap plaats van de zomertour van Fairtrade Gemeente: een tour door Nederland waarbij inwoners en organisaties in Fairtrade Gemeenten via straattheater kennis kunnen maken met fairtrade en de Fairtrade Gemeente campagne. De Fairtrade Gemeentes zijn Boxmeer, Venray en Boxum.

Wil je meer weten over Fairtrade en de World Fair Trade Day? Kijk dan eens op fairbezig.nl voor meer info!

Klik hier om mijn blog via Bloglovin’ te volgen!

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s