Tip: voedingswaardetabel.nl

25 Mei
Omdat ik best bewust bezig ben met wat ik eet, vind ik het belangrijk te weten hoeveel en welke vitaminen, eiwitten, vetten en suikers in mijn eten zitten. Sinds een tijdje gebruik ik daarvoor graag de nieuwe site voedingswaardetabel.nl. Het is een particulier initiatief, dus niet van het voedingscentrum of iets dergelijks, maar erg mooi en degelijk vormgegeven én, heel belangrijk, supertoegankelijk!

Schermafbeelding 2014-05-02 om 20.48.42

Eerder gebruikte ik altijd de site van het NEVO, onderdeel van het RIVM en daarmee onafhankelijk en door de overheid bekostigd. Hoewel de NEVO-site goed werkt, vind ik ‘m niet zo heel toegankelijk ogen en is hij ook niet heel gemakkelijk te vinden.

Door de handige URL is voedingswaardetabel.nl veel makkelijker te vinden, ook vanaf m’n telefoon. Ik ben fan en gebruik de site nu regelmatig om snel een aantal producten te vergelijken. Ook voor mijn ‘in the spotlight’-blogjes (over bijvoorbeeld cranberry’s en noten)haal ik hier veel info vandaan.

Heel makkelijk is dat als je doorklikt op een product, je ook zelf de portiehoeveelheid in kan voeren en de site dan de voedingswaarde per portie geeft, naast de voedingswaarde per 100 gram. Dan wordt ook de hoeveelheid van de belangrijkste vitaminen en mineralen weergegeven.

Een nadeel vind ik sommige producten nog niet op de site staan. Bij cranberry’s staan bijvoorbeeld alleen gezoete gedroogde cranberry’s vermeld. Maar in de NEVO-tabel staan helemaal geen cranberryproducten opgenomen, dus hij is relatief gezien wel heel compleet.

Welke app/site/info gebruik jij om achter de voedingswaarde van wat je eet te komen?

Klik hier om mijn blog via Bloglovin’ te volgen!

2 Reacties to “Tip: voedingswaardetabel.nl”

  1. avriezen 26 mei 2014 bij 20:30 #

    Ik gebruik fatsecret. De naam is vreselijk maar mensen kunnen hier zelf barcodes scannen waardoor het vrijwel alle producten bevat die je je voor kunt stellen. Ideaal! En er is ook een app.

  2. granenkoekjes 27 mei 2014 bij 14:14 #

    Ik gebruik de site van het Voedingscentrum (Eetmeter). Maar die werkt niet ideaal.. Staan heel veel dingen niet in en je kan niks toevoegen. Dus ik zoek het nu meestal op op internet , daar vind je alles 🙂

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s