Toe touch? Check! Flexibility, here I come!

12 Jun

Gespierde benen? Check! 500 gram groente? Check! Drie trappen op zonder rooie kop? Check! Met mijn conditie en voedingspatroon zit ’t de laatste tijd wel goed. Ik ben vollepolle aan het krachttrainen en ook met wielrennen (laatst nog 130km!) en hardlopen (10K blessurevrij!) gaat het top.

Maar op een punt faal ik nog steeds schromelijk: ik kan nog niet eens met twee handen mijn tenen aantikken. Aaargggg. Ik ben nooit lenig geweest, maar mijn focus op sterke spieren de laatste maanden heeft het er niet echt beter op gemaakt… Tijd voor een nieuwe uitdaging dus!

1 yoga perfectiontales

Tenen, here I come

Eigenlijk zit er maar een ding op: stretchen. Dat weet ik natuurlijk wel, maar na een lekkere intensieve training spring ik stiekem toch liever gelijk onder de douche. Nu kan ik me wel (weer..) voornemen voorgoed mijn leven te beteren en voortaan echt echt echt na elke training te stretchen, maar dat zit er als ik even eerlijk en realistisch ben eigenlijk niet in. Daarvoor plan ik ook te veel van mijn trainingen snel snel tussendoor (denk: opstaan – zwemmen – werken of werken – krachttraining – etentje met vrienden).

Research

Wat dan wel? Ik heb besloten dit nu eens grondig aan te pakken. De komende maand ga ik eerst eens uitzoeken wat er in het mooie Enschede en op het nog mooiere World Wide Web allemaal aan flexibility-trainingen te halen is. Ik ga een paar lessen yoga, pilates en BodyBalance volgen in mijn sportschool, de verschillende Enschedese yogascholen met een kennismakingsbezoekje vereren en regelmatig in plaats mijn boksbal mijn eigen yogamatje thuis laten weten dat ik er nog ben.

1 yoga4

In the summertime

Op een festivalletje na heb ik voor de zomer nog geen grote plannen, terwijl veel yogascholen in de omgeving mooie zomeraanbiedingen hebben. Hopelijk heb ik tegen die tijd dus een training gevonden waar ik me goed bij voel en waarvoor ik het waard vind tijd vrij te maken. Ik hoop deze zomer gewoon echt werk te kunnen maken van mijn flexibiliteit, want dat is nu wel zo’n beetje mijn zwakke plek.

Deep squats

Leniger worden zou me bij veel van mijn andere workouts al verder moeten kunnen helpen. Alleen al mijn crossfit-squats (die zijn me een portie diep…) zou ik dan eindelijk fatsoenlijk uit moeten kunnen voeren! Tot nu toe lukt het me voorbij een bepaald punt simpelweg niet mijn hakken aan de grond te houden. :s En wie weet lukt die pistol squat me ooit ook wel..

1 squat

Tenen te pakken? Next challenge please!

Na de zomer wil ik weer volle bak aan het trainen voor de zevenheuvelenloop (15 km in Nijmegen, ergens half november), maar ik heb goede hoop dat het dan ook nog wel moet lukken mijn tenen regelmatig even aan te tikken. En wie weet heb ik de yogasmaak wel zo te pakken gekregen dat ik het het geld en de tijd ook na de zomer waard blijf vinden.

Ben jij wel zo’n jaloersmakend lenig typje? Of herken je mijn toe-touch struggles? Ik hoor het graag!

1 yoga2 ofsoundbodyandmind

7 Reacties to “Toe touch? Check! Flexibility, here I come!”

 1. Suuz 12 juni 2014 bij 12:40 #

  yoga is hier echt fantastisch voor!!!! na een 1,5 jaar yoga kan ik met platte handen de grond aanraken en zelfs met gebogen ellebogen nu!!!! ik ben gigantisch lenig geworden! heerlijk gevoel! geeft zoveel ruimte en rust in je lichaam! heel veel succes!!!

  • Willemijn 12 juni 2014 bij 12:46 #

   Wat leuk dat je reageert en wat fijn om te horen! Daar ga ik ook voor!

 2. Irene 12 juni 2014 bij 15:17 #

  Ik doe nu pilates en dat helpt ook wel. Kon vroeger ook helemaal m’n tenen niet aanraken en nu lukt het al net maar ben dan ook nog niet super lang bezig dus ik heb goede hoop! 😀 veel succes!

 3. Angelique 15 juni 2014 bij 21:57 #

  Tja dat zou ik dus ook een moeyen doen! Sterk ben ik wel maar lenig? Woehahahahahaha. Ik zie aan mensen die aan Joga doen dat ze alle letters van het alfabet kunnen aan nemen! Maar ja nog meer geld uitgeven aan sport zit er even niet in dus maar goed tretchen dan maar voor mij! (En opzoek naar apps en video’s denk ik)

  • Willemijn 24 juni 2014 bij 16:46 #

   Die zijn zeker te vinden online! Want je hebt helemaal gelijk, yogalessen zijn echt megaduur…

 4. Anneleen 14 augustus 2014 bij 22:30 #

  Mijn tenen aanraken kon ik vroeger, maar nu ook echt niet meer :s Net zoals mijn conditie is ook mijn lenigheid (of alleszin dat kleine beetje wat ik had) verdwenen als sneeuw voor de zon… en stilzitten, snoepen en bijkomen helpen daar echt niet bij! Dus tips om me op een goede weg te helpen en mezelf misscjien zelfs aan te zetten tot hardlopen zijn zeer welkom… ik geef het namelijk steeds op als ik geen vershil merk :s

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zonnegroet « Fit voor het leven - 2 oktober 2012

  […] het goed met je yogakwartiertje ‘s ochtends? Bij mij wel, ik geniet er echt […]

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s