If you bite it, write it!

10 Jul
De beste tip die ik ooit gekregen heb om mezelf te helpen gezonder te gaan eten, is het bijhouden van een voedingsdagboek.

arthlete.tumblr.com

Schriftje, telefoonnotitie of app

Eerder gebruikte ik daar wel eens een schriftje of zo voor, maar nu vind ik het het fijnst om de notitie-functie van mijn telefoon ervoor te gebruiken. Ook apps zoals Noom of de eetmeter van het Voedingscentrum kunnen hier heel handig voor zijn.

Plannen

Als ik merk dat ik het lastig vind om gezond en regelmatig te eten begin ik weer met het opschrijven wat ik eet, en als dat niet voldoende helpt, weet ik dat het veel makkelijker gaat als ik de dag van tevoren plan wat ik de volgende dag wil eten.

motivationintohabit.tumblr.com

Warning

Als ik even geen ‘zin’ meer heb om alles op te schrijven, gaat er een belletje rinkelen: blijkbaar ben ik even niet zo trots op wat ik eet… En da’s foute boel natuurlijk.

Nooit meer spontaan?

Okee, in eerste instantie moet je er wat voor inleveren aan spontaniteit. Maar: het is het zeker waard! Als het je door het opschrijven en plannen lukt gezonder te eten en lekkerder in je vel te zitten, kom je vanzelf in een positieve vibe. En ik weet gelukkig van mezelf dat ik het niet meer nodig heb telkens alles te plannen, als ik eenmaal weer in het gezonde ritme zit.

just-keep-gymming.tumblr.com

6 Reacties to “If you bite it, write it!”

 1. abigail 10 juli 2014 bij 15:42 #

  Heb ik eerder ook gedaan om vast te stellen op wat voor voeding mijn lichaam niet goed reageerde, maar ben er toen mee gestopt. Ik kon er niets mee vaststellen en merkte dat ik teveel gefocust was op wat ik at. Dit kan ook averechts werken en zelfs leiden tot jezelf (negatief) beperken in eten. Dus voor mij is dat geen goed plan. Voor de ander kan het wel weer werken.

 2. Irma 10 juli 2014 bij 17:53 #

  Ik heb al meerdere keren een app geinstalleerd om het allemaal bij te houden, maar na een halve dag was ik het alweer vergeten en hield ik ermee op. Oeps! Nu probeer ik mezelf niet meer te verplichten tot het opschrijven ervan, maar hou ik wel in de gaten dat ik gezond en regelmatig blijf eten. Zo is de verplichting er een beetje af en het werkt voor mij. (:

 3. Rosalie 10 juli 2014 bij 20:23 #

  Ik heb ooit geleerd dat als je iets 30 dagen iedere dag doet dat het dan een automatisme wordt, maar dan eerst even die 30 dagen doorkomen ;).

  • Willemijn 13 juli 2014 bij 13:48 #

   Daar geloof ik ook echt in! Alleen zo zonde dat je als je dan dertig dagen ‘lui’ bent, je de goeie gewoonte ook zo weer afgeleerd hebt.. 😉

 4. AnneleenAnneleen -Teasistars 14 augustus 2014 bij 22:17 #

  Ik begin hier steeds mee, maar hou het nooit vol… net als mezelf wegen op geregelde tijdstippen… momenteel kan en mag ik ook niet sporten en zit ik veel stil door het studeren, dus ben ik echt veel bijgekomen de laatste tijd! Tips om er aan te veginnen en het vol te houden zijn dus zeker welkom! 🙂

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s