The future of fitness

2 Aug

Schermafbeelding 2014-04-25 om 20.04.15

Al een tijdje geleden was ik op uitnodiging van Les Mills en Reebok bij hun fitness-event One in de Ziggo Dome. Het was een dag met vele hoogtepunten:

  • Het fitste publiek in de Ziggo Dome ooit
  • Een groepsles gevolgd met duizenden deelnemers
  • Speech van top of the bill Mr. Phillip Mills himself
  • Een kijkje in de toekomst van fitness
  • Kennis gemaakt met de leukste mede-bloggers, fitnessjournalisten en Reebok-designers!

Kortom, het was een dag uit duizenden.

Schermafbeelding 2014-08-20 om 20.36.51

Mega-fitness spektakel

Op 7 juni bezegelden twee van de grote namen uit de fitnessindustrie, Les Mills en Reebok, hun nieuwe partnerschap met het mega-fitness spektakel ONE. De Ziggo Dome in Amsterdam was de gehele dag bezet door Les Mills groepslessen met wel 16 internationale top-presenters, die aan duizenden deelnemers masterclasses gaven, met als toppunt de 1.250 deelnemers aan de Bodypump masterklas waaraan ik zelf ook meedeed! Echt kicken was dat! In deze aftermovie krijg je een mooie indruk van de sfeer. In totaal waren er meer dan 10.000 verschillende gewichten met een totaal gewicht van meer dan 51.000 kg!!

Schermafbeelding 2014-08-20 om 20.37.07

The future of fitness

Als fitness blogger mocht ik niet alleen deelnemen aan de lessen, maar ook naar een lezing van de Nieuw-Zeelandse Phillip Mills, de grondlegger van de Les Mills lessen. Wat een inspirerende man is dat, ik was echt onder de indruk!
Tijdens ONE zette Phillip Mills in een drukbezochte lezing uiteen hoe Les Mills en Reebok zich voor de toekomst focussen op Millenials, de generatie geboren tussen 1980 en 2000. Het zijn namelijk de Millenials die het meeste naar een fitnesscentrum gaan.

Millenials

Maar waar is deze generatie met een leeftijd tussen 18 en 35 jaar naar op zoek? Motivatie en een unieke belevenis, aldus de research-resultaten van Les Mills. De Millenials willen even in een andere realiteit stappen waar zij gemotiveerd en geprikkeld worden om een fitnessprestatie neer te zetten.
Ik herkende me hier best wel in! Ook werden allerlei sub-types van de Millenials omschreven, waarbij ik vooral stukken herkende van het fanatieke type (denk: ‘schijt aan blessures, Crossfitten, competitie als motivatie’) en het flow-type (denk: ‘contact met je lichaam, yoga, chi-running). Vinden jullie het interessant meer te lezen over de verschillende Millenial-types? Dan hoor ik het graag, want ik heb stapels aantekeningen hierover gemaakt haha.

Schermafbeelding 2014-08-20 om 20.41.07

Immersive Fitness

Helemaal in lijn met de wensen van de Millenials is het nieuwste fitnessconcept dat Les Mills ontwikkeld heeft: Immersive Fitness. Dat is een soort high-tech combinatie van groepslesfitness en de overweldigende meeslependheid van een danceparty met de beste licht- en geluidseffecten. Het concept is een studio en zodra je er instapt, begeef je je in een heel andere wereld. In een setting van live muziek, digitale technologie en 360° cinema transformeren groepslessen tot een ultieme fitnesservaring. Hier kun je een trailer van Immersive Fitness bekijken.

Schermafbeelding 2014-08-20 om 20.40.57

Immersive Fitness komt naar Amsterdam!

Enthousiast geworden? Van 12 t/m 14 september aanstaande zal een prototype Immersive Fitness-box naast Berlijn, Stockholm, Parijs en Milaan neerstrijken in Amsterdam. Ik wil hier zeker een kijkje nemen! Hier vind je alle info.

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s