Hello Hello Fresh!

22 Aug

Schermafbeelding 2014-08-22 om 16.47.15

Mmm, lekker! Een heerlijke maaltijd met verse producten. Maar helaas, met de markt alles behalve om de hoek en een 60-urige werkweek, is de boodschappen voor zo’n maaltijd verzamelen nog niet zo makkelijk… Net als het vullen van een blog, to be honest. Gelukkig is daar nu – ook in mijn deel van Nederland – een oplossing voor. Hello Fresh, bekend van tv, bijvoorbeeld door hun Topsport-pakketten die de Ajaxieden up and running houden, bezorgt sinds een tijdje ook in de ‘verre uithoeken’ van Nederland. Dat moest ik natuurlijk proberen!

Thuisbezorgd de luxe

Daarom ontving ik 12 augustus een proefpakket van Hello Fresh. Ik was benieuwd hoe verse producten bezorgd konden worden, want de ‘gewone’ post leek me niet zo geschikt voor groente en vlees. Maar Hello Fresh blijkt een heel sympathieke dame in een koelbusje kris-kras door Twente te sturen, dus om half zeven ging de deurbel en mocht ik na een krabbeltje een flinke doos in ontvangst nemen. Spannend!

IMG_20140817_184136

Unboxing

Vriend en ik vonden het super spannend om de box open te maken. Normaal hebben we ’s maandags al de meeste boodschappen voor de rest van de week in huis, maar nu was het afwachten wat we de komende dagen zouden eten.

Cashews. Lekker!

Ik griste dan ook meteen naar het receptenboekje toen we de doos geopend hadden, terwijl mijn vriend de zakjes met ingrediënten random uit de doos begon te halen. “Cashews. Lekker!” “Pompoen?!” “Oeh, worstjes, daar houd jij van, toch?”.

Verpakkingsmateriaal

Sinds een paar weken hebben we zonnepanelen op ons dak, de verwarming staat ’s winters maximaal op 18 graden en in een koude augustusmaand trekken we eerder een trui extra aan dan dat we de kachel aansteken. Duurzaamheid vinden we dus allebei best wel heel belangrijk. Een minpuntje aan de Hello Fresh box dat ons bij het unboxen opviel was dan ook de berg verpakkingsmateriaal.

Duurzaamheid vinden we belangrijk

Een deel van de producten was verpakt in papier – nog soort van duurzaam – maar veel producten zaten in plastic, terwijl dat juist met dit concept echt niet nodig is. Wat te denken van herbruikbare zakjes/bakjes/laatjes die je de week erop gewoon weer inlevert, als de nieuwe box bezorgd wordt? Wij denken dat hier zeker ruimte voor verbetering in zit! Net als de kartonnen doos waarin alle producten geleverd worden, die wordt vast niet als doos hergebruikt…

Recepten

In de doos bleken recepten voor drie maaltijden te zitten: een keer vis, een keer vlees en een keer vega.
In het receptenboekje stond in welke volgorde je de recepten het beste kon maken om de producten zo vers mogelijk te eten en er stond ook in welke ingrediënten we zelf toe moesten voegen: olie, peper, zout en balsamico-azijn. Dat hadden we gelukkig allemaal in huis.

Dag 1: Vis, worteltjes & krieltjes uit de oven

Mmm.. Vandaag was een ontdekking in eenvoudig en lekker Hollands koken.

IMG_20140817_183925

eenvoudig en lekker

Ik ben dol op worteltjes, maar ik had nooit bedacht dat ze zo lekker zouden zijn uit de oven met sinaasappelsap en verse tijm. Krieltjes uit een kant-en-klaarbakje zijn niet mijn favourites, maar zo vers waren het absolute toppers. En een vers witvisje heeft niet meer nodig dan een beetje peper en zout. Da’s andere koek dan die diepvries koolvisblokken. En een drupje balsamico-azijn en een gesnipperd sjalotje veranderen saaie sla in een top bijgerechtje. Echt een aanrader dit gerecht! Helemaal fijn is dat het eten binnen 30 minuten ready als je het receptenboekje volgt. Volgorde is alles.

Dag 2: Rundvleesworstjes met penne en tomatensaus

IMG_20140817_183733

Slim: worstjes in de oven garen, in plaats van in olie. En de keuze voor volkoren penne was ook mijn voorkeurssmaak. Aangezien mijn mannelijke huisgenoot een grote eter is, heeft hij anderhalf worstje gegeten en ik een halve. En ik had aan 20 pennes (zo’n 25 gram) voldoende, waar hij de overige 150 gram soldaat heeft gemaakt. Ik snap de keuze van Hello Fresh voor kant-en-klare tomatenblokjes in blik, die gelukkig wel biologisch waren, maar aan 400 gram verse groente kom je zo niet.

Een strategische fout waaraan ik bij het uitdoen van mijn lenzen herinnerd werd

Daarbij maakte ik een strategische fout bij het snijden van de rode peper, waar ik die avond bij het uitdoen van mijn lenzen op pijnlijke wijze aan herinnerd werd. En de volgende ochtend bij het indoen van mijn lenzen opnieuw. Auch! De les? Nooit (NOOIT) met je wijsvinger de binnenkant van een rode peper aanraken. En de maaltijd? Die was een succes! De frisse sla en de pittige tomatensaus deden het goed met het rundvleesworstje en de in ringetjes gesneden penne. De portiegrootte was, met onze herschikking van worst & penne, prima voor een heel grote en een kleinere eter. Dat had ik niet verwacht!

Dag 3: Pompoencurry met spinazie en witte rijst

IMG_20140817_183502

De maaltijd van vandaag vond ik op papier al niet echt naar mijn smaak. Ik vond alleen pompoen en spinazie wat eenzijdig en witte rijst is voor mij een no go. Gelukkig had ik nog wat restjes andere groente en zilvervliesrijst in de kast liggen. Met een halve courgette, een halve ui en een halve aubergine erbij werd de maaltijd een stuk gevulder, maar de smaak bleef vlak. Ik houd echt van de Aziatische keuken, maar een beetje gember, rode peper en currypoeder veranderen groente niet in een handomdraai in een smeuïge curry. Het is niet voor niks dat een goede curry niet in 30 minuten te bereiden is. Daarmee is zo’n maaltijd eigenlijk dus gewoon niet zo geschikt voor deze quick ’n healthy maaltijdservice.

Daarbij snap ik de keuze voor witte rijst hier niet zo goed. Bij de andere maaltijden was ik echt enthousiast over de keuze voor volkoren penne en verse aardappelen, maar 90 gram vrijwel vezelloze rijst p.p. was niet echt mijn smaak. Daarom voor mijzelf toch maar wat bruine rijst bijgekocht en opgevrolijkt met een paar diepvrieserwtjes voor een kleurrijke touch.

En euh… na elf vega jaren ben ik in 2012 weer vlees gaan eten, vooral voor de eiwitten. Dus de 14 gram eiwitten in deze maaltijd vond ik wel heel verdrietig. Daarom heb ik 60 gram rijst ingeruild voor 100 gram kip. Ik probeer namelijk rond de 100-150 kcal aan koolhydraten te eten bij een avondmaaltijd, dus met 30 gram zilvervliesrijst was ik ruimschoots voorzien. Ik kan me voorstellen dat voor fanatieke sporters dit soort aanpassingen vaker handig kunnen zijn, vooral bij de vega gerechten van Hello Fresh.

Eten wat de pot schaft

Daarbij merkte ik bij deze maaltijd dat ik het vervelend vond om te ‘eten wat de pot schaft’. De andere twee recepten maakten mij echt enthousiast, maar dat was bij deze curry niet het geval. Dan vond ik persoonlijk wel een nadeel.

Mijn eindoordeel:

+ bezorging is top!
+ recepten zijn easy, peasy
+ super vers en vol healthy smaakmakers (gember, rode peper, verse tijm)
+ recepten zijn snel klaar en verrassend
+ stukken smakelijker dan een Knorr-pakket
+ portiegrootte prima
+ niet duur

– eten wat de pot schaft
– verhouding groente/koolhydraten/eiwit past mij niet zo goed
– ingewikkeld met allergieën
– het kan duurzamer (minder plastic, dozen hergebruiken)

Meer informatie en bestellen

Nieuwsgierig geworden?

Via hellofresh.nl kun je eenvoudig een abonnement afsluiten of eerst eens een proefpakket bestellen. Je kunt kiezen uit een pakket voor 3 of 5 dagen voor een tot zes personen en er is ook een 100% vega-variant.

Ik ga zeker nog eens een pakketje bestellen in van die mega chaotische weken waarin mijn vriend de hort op is en ik zelf lange dagen moet maken. Dan ga ik denk ik voor een vijfdagenpakket, zodat ik iets meer keuze heb in wat ik welke dag wil eten.

Prijzen verschillen afhankelijk van je postcode (in verband met de bezorgkosten). In Twente kost een 3-daags pakket voor twee personen 39,-. Dat is 6,50 p.p. voor een verse, makkelijke en snelle maaltijd!

Extra korting

Tot het einde van de maand (31 augustus) kun je met de kortingscode HELLOFRESH10 10,- euro extra korting krijgen, bij afname van minimaal twee maaltijdboxen (niet geldig op de Proefbox of de Fruitbox).HelloFresh.nl

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s