Immersive fitness

11 Sep
Droom jij van een relaxte yogavakantje aan de Thaise kust? Van mountainbiken door de Nieuw-Zeelandse bergen? Of van een danceparty op Ibiza? Ik wel!

Vandaag heb ik die dromen werkelijkheid zien worden. Ik heb me laten onderdompelen in een andere wereld, in de immersive fitness studio van Les Mills op het Museumplein. Deze eerste immersive studio ter wereld stond de afgelopen maanden al in Londen en Parijs, maar is tot en met komende zaterdag in hartje Amsterdam te vinden.

Klaar voor onze immersive fitness les

Met een hele club journalisten mochten we The Project uitproberen. Als je op de foto klikt, zie je een uitvergroting. Ik sta als tweede van rechts!immersive fitness yogales

Laat je onderdompelen

Je vergeet de groep om je heen. Je vergeet dat je een les volgt. Je vergeet zelfs dat je aan het trainen bent. In plaats daarvan knok je tegen een ruimteschip, cross je op een spinningfiets door de bergen of volg je de maan langs de hemel in de tree pose. Dankzij de 360° cinema wrap around technologie word je omringd door de gaafste beelden, waardoor je je in een andere wereld waant.

met immersive fitness waan je je in een andere wereld

Graphics van LOTR-makers

De beelden die geprojecteerd worden, zijn niet door de eerste de beste cameraman gemaakt. Les Mills Jr (die ik voor de training mocht interviewen, maar die zo knap was dat ik bijna mijn interviewvragen vergat…): “Dankzij de opnames van The Lord of the Rings heeft zich in Nieuw Zeeland veel talent op het gebied van film en graphic design kunnen ontplooien. Daar profiteren wij nu van bij het maken van de 360° beelden. En dan gebruiken we ook nog de nieuwste projectietechnieken. Dat alles maakt van de immersive studio een overweldigende ervaring.”

Mr Les Mills junior

Healthy family

Les Mills junior is de zoon van Les Mills senior, de oprichter van Les Mills. “Gezond en bewust leven is mij met de paplepel ingegoten en daarmee heb ik geluk gehad. Kinderen hebben de toekomst, mijn passie is echt om de hele wereld aan het bewegen te krijgen. Daarom hebben we met Les Mills nu ook een programma ‘Born to Move’ ontwikkeld, met groepslessen voor jonge kinderen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen!”
Daarom doneert Les Mills ook een deel van de opbrengsten van The Project aan het Jeugdsportfonds, dat kansarme kinderen en jongeren de kans geeft gratis te sporten.

Copycats

Junior is niet bang voor copycats: “Twintig jaar ervaring in het opzetten en organiseren van groepslessen is niet iets wat je zo 1,2,3 kopieert. Tenzij Google in deze markt springt, hebben wij niets te vrezen. En zelfs dan: als dat de wereld aan het bewegen krijgt, ben ik happy.”

Globesity

Natuurlijk is zo’n studio met state of the art technologie niet bepaald duurzaam. Opvallend, want Les Mills Sr publiceerde in 2007 het boek Globesity, waarin hij duurzaamheid aan een healthy lifestyle koppelde. Ik had bedacht Junior hier eens even kritisch over aan de tand te voelen, maar ik was zo blown away dat ik genoegen nam met het volgende antwoord: “Natuurlijk is zo’n studio met zijn top of the bill LED-projectoren niet bepaald zuinig. Maar ik geloof echt dat immersive fitness een nieuwe stap op weg naar een fittere wereld is. Als we hierdoor mensen aan een healthy lifestyle krijgen, doet dat op termijn alleen maar meer goeds voor de wereld.” Dus. Ik nam het van hem aan. Voor de volle 100%. En zwijmelde nog even verder.

Wees er snel bij

Jammer genoeg moeten we nog even geduld hebben voordat immersive fitness boxes op elke straathoek te vinden zijn. Les Mills junior verwacht dat binnen enkele jaren de eerste commerciële studio’s in steden als Amsterdam en Londen van start zullen gaan…

Kun je niet wachten? Via theprojectamsterdam.nl kun je een plekje reserveren in een van de lessen die vandaag en morgen nog gegeven worden in de tijdelijke studio op het Museumplein. De eerste les kost 12,50 en elke extra les 7,50.

Immersive fitness midden op het museumplein in Amsterdam

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s