Crossfit Lowlands Throwdown 2014

23 Sep

PO presents Reebok (#1494.21035-XL)

De Lowlands Throwdown (LLTD) is de grootste jaarlijkse officieuze CrossFit (ofwel functional fitness) competitie in de BeNeLux, waarbij atleten uit de CrossFit communities van België, Nederland en Luxemburg met elkaar strijden om de titel “fitste atleet van de lage landen”.

Wat is CrossFit?

CrossFit is de snelst groeiende sport in de wereld. Al meer dan 10.000 Crossfit-boxes over de hele wereld bieden deze vernieuwende vorm van trainen aan. Binnen CrossFit worden elementen uit het turnen, atletiek, olympisch gewichtheffen en duursporten gecombineerd tot korte heftige workouts. Het doel is het creëren van een zo breed mogelijke, algemene fitheid.

PO presents Reebok (#1494.21028-XL)

Crossfit heeft de volgende slogan:

World Class Fitness in 100 Words:

Eat meat and vegtables, nuts and seeds, some fruit, little starch and no sugar. Keep intake to levels that will support exercise but not body fat. Practice and train all major lifts: Deadlift, clean, squat, presses, C&J and snatch. Similarly master the basics of gymnastics: Pull ups, dips, rope climb, push-ups, sit-ups,presses to handstand, pirouettes, flips, splits, and holds. Bike, run, swim, row, ect, hard and fast. Five to Six days per week mix these elements in as many combinations and patterns as creativity will allow. Routine is the enemy. Keep workouts short and intense. Regularly learn and play new sports.

Hoe je ook over Crossfit denkt, veel elementen uit deze 100 Words onderschrijf ik voor de volle 100%. Een inspirerende manier van naar fit leven kijken, wat mij betreft! Mijn grootste toevoeging: ontspanning, rust, zelfkennis en vooral: NO STRESS. 🙂

PO presents Reebok (#1494.21030-XL)

Crossfit in Nederland

In Nederland staat Crossfit nog in de kinderschoenen, maar de de sport begint snel om te groeien, met meer dan 70 locaties en diverse toernooien die lokaal worden georganiseerd. Hier vind je een lijst met alle Crossfit-boxes met deelnemers aan de Lowlands Throwdown. Daar zit vast een box bij jou in de buurt bij!

kwalificatie-workouts

Afgelopen weekend waren de kwalificatierondes voor de Lowlands Throwdown, het ‘NK Crossfit van de lage landen’. Meer dan 70 CrossFit locaties openden hun deuren om deze atleten te testen met drie dodelijk pittige workouts. Nieuwsgierig hoe jij zou scoren? Klik hier voor meer info & filmpjes met uitleg over alledrie de workouts!

PO presents Reebok (#1494.21037-XL)

Ben jij erbij?

De beste 100 atleten meten op 4 en 5 oktober hun krachten in Omnisport Apeldoorn. Omnisport beschikt over een indoor wielerbaan, een compleet atletiekveld en ruim 5.000 zitplaatsen, dus het is een kampioenschap-waardige locatie.

Ik ben er sowieso bij dit jaar! Jij ook? Kaartjes kun je hier kopen. Een dagkaart kost 17,50, maar voor 25,- heb je beide dagen in the pocket. Zondagmiddag is de finale, dus daar wil je echt bij zijn!

En alvast veel succes gewenst aan de drie dames die de Twentse girlpower aan Apeldoorn gaan showen: Natalie Hudec, Tess Veldhuizen & Ciska Heida. Zet ‘m op!

PO presents Reebok (#1494.21036-XL)

2 Reacties to “Crossfit Lowlands Throwdown 2014”

 1. DorienYoga 3 maart 2015 bij 08:43 #

  Ik heb enorm veel respect voor mensen die crossfit doen! Ik heb er mij 1 keer aan gewaagd… ongelooflijk zwaar!

  • Willemijn 7 april 2015 bij 11:59 #

   Hoi Dorien! Ben ik helemaal met je eens! Maar juist dat superzware geeft ook een verslavend lekker gevoel 😉

Laat je even een berichtje achter?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s